Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de icradan satılık 3+1 dubleks daire!

Başiskele

Başiskele

Kocaeli İcra Dairesi önceki gün dubleks bir daire için satış ilanı yayınlandı. Resmi ilan sitesi ilan.gov.tr’de yayınlanan satış bildirisine göre söz konusu daire 110 metrekare ve 3+1 kapasiteye sahip. 800 bin lira değer biçilen daire için ilk satış ihalesi 25 Mayıs ikinci satış ihalesi 21 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Söz konusu satış ihalesinde yer alan bilgiler şöyle;

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Kocaeli Başiskele Döngel 512 Ada 1 Parsel A Blok 2. Kat + Çatı Arası 1. Giriş 6 nolu Dubleks Mesken vasıflı taşınmaz satışa çıkartılmıştır. İmar-Ruhsat Durumu: Taşınmaz Başiskele Belediyesi 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı kapsamında %30 taban alanında 3 katyapılaşma koşullarında”Konut Alanında” kalmaktadır. Parsel üzerindeki binalar ruhsatlı ve iskanlıdır.Çevresel Özellikler: Taşınmaz Başiskele İlçesinde, etrafında yeni konutların ve yeni konut sitelerinin yapıldığı, havanın temiz olduğu bölgededir. Kahramanlar Caddesinden bağlanan Dumanlı Sokak üzerindedir. Çok yakınında Orka-Life Sitesi ve Sembolkent Sitesi bulunmaktadır. Çevresi konut yapılaşması olarak gelişmeye açıktır, alt yapı ve ulaşım sorunu, otopark sorunu bulunmamaktadır. Her türlü belediye hizmetinden yararlanılmaktadır. Halihazır durumu: Taşınmaz yaklaşık 5 yıllık, ?Yüsra Evleri? isimli sitede, üzerinde ?A1? yazan blokta, 2.katta ve çatı katında yer almaktadır. Bulunduğu site toplamda 2 bloktan oluşmakta olup, A Blokta iki giriş vardır. Konu taşınmaz A1 girişindedir. Binada oturum tamdır, asansör vardır, kaliteli malzeme ile inşa edilmiştir. Site çevresi bahçe duvarı ile çevrilidir, havuz, canlı güvenlik yoktur, peyzajı tamdır. Konu taşınmaz bina girişine göre merdivenlerden çıkıldığında solda, asansörün tam karşısında, binanın doğu ve kuzey cephesinde kalmaktadır. Bulunduğu katta 3 dairevardır. Konu dairenin kapısı çalınmış, açan olmadığı için gezilememiştir. Boş olduğu görülmüş, yapım yaşı yeni olduğu için yıpranmasının olmadığı, standart fakat kaliteli malzemelerle yapılı olduğu, lüks olmadığı, kullanıma engel eksiğinin olmadığı kabul edilerek kıymet takdiri yapılmıştır. Doğalgaz ısıtmalıdır. Projesi incelenmiş, 6 no.lu dubleks dairenin girişinin 2. kat seviyesinden olduğu, giriş katta açık mutfaklı salon, yatak odası, wc, antre, balkon olduğu, üst katta 2 oda, ortak banyo, teras olduğu, projesindeki kat ve konumunda olduğu anlaşılmıştır. 136 m² brüt, 110 m² net alanındadır. 3b yapı sınıfındadır. Değerini etkileyen olumlu nitelikleri: Yeni yapılmış sitede yer alması, bölgedeki havanın temiz olması, sitede oturumun tamamlanmış olması, kullanıma engel eksik olmaması. Değerini etkileyen olumsuz nitelikleri:Çatı dubleks olması.
Adresi Barbaros Mah. Dumanlı Sok. Yüsra Evleri Sitesi No.1 A/1 Blok D.6 Başiskele
Yüzölçümü 2.933 m2 Arsa Payı 97/2933
İmar Durumu Yukarıda belirtilmiştir.Kıymeti 800.000,00 TL
KDV Oranı %1
Kaydındaki Şerhler 07/12/2017 Tarihli yönetim planı, Haciz/İpotek şerhleri mevcuttur.
1. Satış Günü 25/05/2022 günü 14:30 – 14:35 arası
2. Satış Günü 21/06/2022 günü 14:30 – 14:35 arası
Satış Yeri : 3 Nolu Mezat Salonu – Kadıköy Mah. Bağdat Cad. No:59 İç Kapı No:Z 01 (Giriş Gülvatan Sok. İçerisindendir.) MERKEZ / KOCAELİ
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- İş bu satış ilanının gazete ilanı ve Adalet Bakanlığı E Satış Portalında yayınlanan ilan tapuda adresi bulunamayan ve kendisine adli tebligat yapılamayan tüm ilgililere İ.İ.K nun 127 maddesi uyarınca tebligat yerine kaim olacaktır.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/141188 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 18/03/2022

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.