Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de meclis üyeleri 4 bin 500 TL maaş önerdi

Başiskele Belediye Meclisi Saadet Partisi grubu meclis üyeleri, belediyedeki işçilerin en az 4 bin 500 TL maaş almasını önerdi.

Başiskele Belediye Meclisi Saadet

Başiskele Belediye Meclisi Saadet Partisi grubunda yer alan meclis üyeleri Nuray Savcı Güçlü, Mustafa Gürsoy, Zeki Karataş ve Kadir Öztonga bir ortak basın açıklaması yayımladı ve belediye işçilerine verilecek zam için oran önerdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Başiskele Belediyemiz bünyesinde çalışmakta olan işçilerimiz ve Belediye Başkanımız arasında geçen toplu sözleşme görüşmelerinde sürecin sonunda doğru gelindiği 5 Mart 2021 tarihine kadar anlaşmaya varılamazsa grev sürecinin başlayacağı bilinmektedir. Öncelikle 2020 yılı enflasyonun yüksek olduğu bir yıl olarak geride kalmakla beraber özellikle temel gıda maddelerindeki fiyat artışı oldukça yüksek oranda gerçekleşmiş. Hatta Sıvı Yağ, Yumurta, Peynir gibi bazı en temel gıda maddelerindeki fiyat artış oranları neredeyse yüzde yüz seviyelerinde gerçekleşmiştir.

8 AYDIR SONUÇ BEKLENİYOR

Bu durum da doğal olarak tüm halkımızı , en çok da işçi kesimini olumsuz yönde etkilemiş, işçinin alım gücü bu enflasyon değerleri karşısında adeta erimiştir. Yaklaşık 8 aydır uzayan bu toplu sözleşme görüşmelerinde son süreçte Belediye işçimize vaat olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği zammın beklenmekte olduğu ve Büyükşehir’in verdiği zam oranın aynı şekilde ilçe belediyelerinde de verileceği , dolayısıyla Başiskele Belediyesi ‘de Büyükşehir Belediyemizle paralel aynı nispette ücret verileceği vaat edilmiştir.

ÖNEMLİ BİR YÜK KALKTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 1 ay önce verdiği zammı açıklamış ve akabinde iktidar partisi elinde olan Dilovası, Darıca, Derince Belediyeleri gibi bazı belediyelerde toplu sözleşmede anlaşmaya varmışlardır. Yapılan anlaşmalar da görülen Odur ki en düşük 4200TL ile 4500 TL arasında net ücretler işçiye verilmiştir. Başiskele’mize gelecek olursak yukarıda bahsettiğimiz gerekçelere ek olarak Belediye Bütçemize ağır yük olarak duran SSK Ve Vergi Borçlarımızla alakalı bulunduğumuz ayda Meclis Kararı da alınarak  yapılan yapılandırma sonucu SSK ve Hazineye olan borçlara karşılık arsa takasına gidilmiş ve mahsuplaşılmıştır. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte önemli bir yük belediyemiz bütçesinden kalkmıştır.

BAŞİSKELE ÇALIŞANLARININ DİĞER İŞÇİLERDEN FARKI YOK

Hal böyle iken Başiskele Belediye işçilerimizin hak ettiği ücretler en azından vaat edildiği miktar kadar verilmelidir. Diğer bir yandan bakacak olursak Başiskele Belediyesi çalışanlarının Büyükşehir, Çayırova, Derince , Darıca veya Diğer Belediyeler çalışanlarından bir farkı yoktur, aynı işi yapmaktadırlar. Aynı işi yapan insanlara bu belirtilen ücretlerden daha düşük bir ücret vermek veya teklif etmek  hem abes olmakla beraber hem de adaletsiz bir yaklaşım olacaktır.

MİNİMUM 4 BİN 500

Rakam olarak söylemek gerekirse Başiskele Belediye işçimize verilmesi gereken minimum tutar ortalama 4500TL net ücretin (artı sosyal haklar) altında olmamalıdır. İşçilerimizin talepleri de bu yöndedir. Saadet Partisi Başiskele Belediyesi meclis grubu olarak bu haklı taleplerinde Belediye işçimizin yanında olduğumuzu bildiririz.  Konu hakkındaki duruşumuz ve görüşlerimiz bunlardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”