Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Batuhan Bayındır paylaştı: Geçen yıl 5 bin TL gelen fatura bu yıl 23 bin!

CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Batuhan Bayındır doğalgaz faturasını paylaşarak geçen yıl Aralık ayıyla bu yılın aynı ayını karşılatırdı. Bayındır, “Havaların iyi gitmesinden sebep tüketimin azalmasına rağmen fatura 4 katına, kWh/TL birim fiyatı yaklaşık 5 katına çıkmış. Peki sizce bu iş merkezindeki işletmelerin yıllık cirosu 5 katına çıkmış mıdır?” sorusunu yöneltti.

CHP Kocaeli İl Başkan

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Batuhan Bayındır, sosyal medya hesabı üzerinden geçen yıl Aralık ayı faturası ile bu yılın aynı ayına ait doğalgaz faturasını karşılaştırarak tepki gösterdi. Bayındır, geçen yıl 5 bin TL gelen faturasının bu yıl 23 bin TL geldiğini belirtti.

“İŞLETMELERİN YILLIK CİROSU 5 KATINA ÇIKMIŞ MIDIR?

Bayındır, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İzmit’in merkezinde bulunan, benim de ofisimin bulunduğu Rorf İş Merkezi’nin geçen yılın 12. ayıyla bu yılın 12. ayı faturalarının karşılaştırması. Havaların iyi gitmesinden sebep tüketimin azalmasına rağmen fatura 4 katına, kWh/TL birim fiyatı yaklaşık 5 katına çıkmış. Peki sizce bu iş merkezindeki işletmelerin yıllık cirosu 5 katına çıkmış mıdır?  Geçenlerde ilgili bakanın açıklamasıydı; “fedakarlık yapıp doğalgaz faturasının %80’ini biz karşılıyoruz.. Vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz.”

“ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMİ BUDUR”

Fedakarlık diye bahsettiği de bu bedelin hazineden, yani aslında yine vatandaşın cebinden ödenmesi. Buna rağmen BOTAŞ’ın zararını cebinden ödüyormuş gibi açıklamalar yapan AKP, doğalgaz birim fiyatlarının konut faturalarında 2,5 katına, işyeri faturalarında ise 5 katına çıkmasıyla ilgili çıtını çıkartamıyor. Gıda fiyat artışlarının sorumlusu diye marketlere baskınlar yapıyor ancak doğalgaz fiyat artışından suçlu gösterecek bir mecra da bulamıyor.  Bir yerde kira fiyatına doğalgaz ve elektrik faturası eklendiğinde asgari ücreti geçiyorsa, orada vatandaşın gerçek derdi, ülkenin de gerçek gündemi budur. Bu memleketi bu irrasyonel, basiretsiz yönetim anlayışından kurtaracak olan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır.”

Aralik 2021 Aralik 2022