Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Benzin ve motorine zam, otogaza indirim geldi!

Türkiye’de araç almak dahi artık hayal olurken, alan vatandaş da bakım ve masrafları bir yana, akaryakıttaki artıştan binemeyecek duruma gelmesine rağmen, zamlar ise durmadı. Gece yarısında benzine ve motorine zam gelirken, otogazda ise indirim yaşandı. 

Türkiye'de araç almak dahi

Türkiye’de artan fiyatlar araç piyasasını da etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarında tabelalar yeniden güncellenirken, benzine ve mazota gece yarısında zam gelirken, otogaza ise indirim geldi.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 83,84 dolardan işlem görüyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam geldi. Otogaz fiyatlarına ise 1 lira 64 kuruş indirim geldi. Buna göre Kocaeli’de benzinin litre fiyatı 447,74, mazotun fiyatı 42,09 olurken, otogaz ise 20,43’e geriledi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.