Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BEYÇELİK’ten Kocaeli’ye 490 milyon TL’lik yatırım!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı mayıs yatırım teşvik belgelerinde Beyçelik Gestamp Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi’nin başvurusu da yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Sebahattin AydınSanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Mayıs 2021 Yatırım Teşvik Belgesi başvurularını bugün Resmi Gazete’de yayınladı. Sanayi üssü Kocaeli’den yine rekor başvurular yapıldı. Kocaeli’den toplam 43 firma ve kamu kuruluşu başvuru yaptı. Bu başvuruların genel toplamı. 2 milyar 500 milyon TL’yi geçti. Bu başvurular arasında Beyçelik Gestamp Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi’nin Kocaeli’ye yapacağı iki yatırım da yer aldı.

GÖLCÜK’TE 430 KİŞİLİK İSTİHDAM

Beyçelik Gestamp Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi, Gölcük’te  motorlu kara taşıtları ve bunların motorlarıyla ilgili parça ve aksesuarların imalatını yapacağı yeni yatırımı için 209 milyon 533 bin 201 TL beyan etti. 430 kişilik istihdam açıklandı.

ÇAYIROVA’DA 827 KİŞİLİK İSTİHDAM

Yine Beyçelik Gestamp Şasi Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi, Çayırova’da 827 kişinin istihdam edileceği yatırım için 270 milyon 960 bin 996  TL’lik başvuru yaptı. Şirket, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi %70, YKO %30, Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl gibi ayrıcalıklar istiyor.