Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cem Bialetti önünden seslenen Çerkezoğlu: Sonuna kadar mücadele edeceğiz

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendika yönetimi, grevlerinde 11’inci günü geride bırakan Cem Bialetti işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

DİSK Genel Başkanı Arzu

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, grevlerinde 11’inci günü geride bırakan Cem Bialetti işçilerine desteğe grev çadırını ziyarete geldi. Fabrika önünde konuşan Çerkezoğlu, “Cem Bialetti’de grev başarıya ulaşana kadar, halaylarla bu fabrikanın kapısından içeri girene kadar arkadaşlarımızın yanında olacağız, mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde mutfak eşyaları üreten ve Birleşik Metal-İş’te örgütlü 61 işçinin çalıştığı Cem Bialetti fabrikasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 9 Mart’ta greve çıkmıştı. Grevde 11’inci günlerini geride bırakan Cem Bialetti işçilerine desteğe gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan ve DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük ile DİSK üyesi sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri ile işçiler çocuklarıyla eşlik etti.

“DÜNYA DEVİ İŞÇİLERİ KÖLE GİBİ GÖRÜYOR”

Cem Bialetti fabrikasında hakları için greve çıkan işçilere çocukları destek verdi. “Cem Bialetti işvereni kimden destek alıyor?” sorusunu soran DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Burada yaşananlar ortak bir mücadeleyi önümüzde koymamız gerektiriyor. İşveren bizleri 3’üncü kez greve zorluyor. Bu fabrika daha önce Trakya sanayi içerisindeydi, daha sonra Acısu bölgesine taşındı oradan da buraya geldi. O günden bugüne kadar 3 kez greve çıktık. Kaç gün olduğunu bilmediğimiz bir greve başlangıç yaptık. İşçi kardeşlerimiz onurlu mücadelelerini sonunda kadar sürdürecek” dedi. Baskılara boyun eğmeyeceklerini söyleyen Serdaroğlu, “İşveren sanki işçilerin geçmişten ders alacaklarını zannederek greve zorladı. Ama biz şunu dile getiriyoruz. Geçmişten senin ders alman gerekiyor. Acısu’daki fabrikanın önünde 15 günün sonunda meşalelerle iş başı yapan işçilerin kazandığı o zaferi kendilerinin unutmaması gerekiyor. Bizler fabrikalarda bu tür baskılara boyun eğmediğimizi daha kaç kez göstereceğiz sizlere. İşçilere asgari ücretin biraz üzerinde bir ücret reva görülüyor. Bu dünya markası Türkiye’deki işçileri köle gibi görüyor, itiraz etmeyeceğini sanıyor. İşte biz buna karşı direniyoruz. Bizim bunları yaşamamız bir tesadüf değil. Bunların hepsi bir planlamanın sonucudur” diye konuştu.

“HER DİRENİŞ ATEŞİ GELECEĞİMİZ İÇİNDİR”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK yönetimi Cem Bialetti fabrikasında grevde olan işçileri ziyaret etti. Serdaroğlu’nun ardından konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Çocuklarının geleceğini patronların iki dudağının arasından çıkacak söze bırakmayan ve bunun içinde bu onurlu mücadeleyi vererek 11 gündür grevde olan işçi arkadaşlarımı kutluyorum. Türkiye’nin dört bir yanında işçiler kendilerine dayatılmaya çalışan çalışma koşullarına karşı direniyor. Sadece Türkiye’de değil dünyada da sermaye sınıfı ile bir mücadele veriliyor. Yakılan her direniş ateşi geleceğimiz içindir. İşçilerin yüzde 90’nin sendikasızlığa mahkum edildiği bu süreçte DİSK’in mücadelesi dün olduğu gibi bugün de sadece kendimize ait bir mücadele değildir. Bütün işçi sınıfının hakları için mücadele ediyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ VE DOĞMAMIŞ TORUNLARIMIZ İÇİN…”

Mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Çerkezoğlu, “Tüm direniş süreçlerinde olduğu gibi Cem Bialetti’de grev başarıya ulaşana kadar, halaylarla bu fabrikanın kapısından içeri girene kadar arkadaşlarımızın yanında olacağız. Buradaki bu kararlılığı görsünler. Bizi bölerek parçalayacaklarını sanan patronlara inat biz yan yana olmaya devam edeceğiz. Tüm mücadelemiz çocuklarımız için, doğmamış torunlarımızın geleceği içindir. Her şey ülkemizin aydınlık, onurlu geleceğini kurmak içindir. Biz gücümüzü örgütümüzden, onurlu tarihimizden alıyoruz. Koşullar ne olursa olsun, bu mücadeleye onurla devam edeceğiz” dedi.