Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çerkezoğlu: İzmit Türkiye’ye örnek

İzmit Belediyesi toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu toplu iş sözleşmesi Türkiye’ye örnek oldu” dedi. Bu sözler büyük alkış aldı.

İzmit Belediyesi toplu iş

İzmit Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. İşçilerin ne kadar maaş alacağı belli oldu. Evli çocuklu bir işçinin alacağı en düşük ücret 4 bin 535 lira oldu. Çalışma süresi haftalık 45 saatten 40 saate düşürüldü. Bin 200 işçiyi mutlu eden bir sözleşme imzalandı. KHK mağduriyetleri de bu sözleşmeyle son buluyor.

İŞÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Bugün İzmit Belediyesi önünde imzalar atılacak. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla yapılan imza töreni öncesi işçiler belediye önünde davul zurna eşliğinde eğlence yaptı.

DİSK GENEL BAŞKANI GELDİ

İmza törenine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaptığı konuşmada, “Bugün İzmit için önemli bir gün. Bu toplu sözleşmeler bütün Türkiye’ye örnek umut oldu. Biz Fatma Başkanı alanlardan tanıyoruz. Emek ve işçi dostu. Mağduriyetleri bir kalemde ortadan kaldırdı. İşçi evine nasıl ekme götüreceğini düşünmeyecek.

İŞÇİ OLMADAN HİÇBİR ŞEY ÜRETİLEMEZ

Bu pandemi çok şeyi gösterdi. İşçi ve emekçinin üzerindeki görünmezliği ortaya çıkardı. İşçi emekçi olmadan hiçbir şey üretilemeyeceğini bu pandemi gösterdi. Bugün asgari ücretle işçimizin durumu ortada. Bu ülkede ne varsa işçiler emekçiler üretiyor. Kimseden sadaka değil hakkımızı istiyoruz” dedi.