Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Darıca’da en düşük maaş 4 bin 300 lira!

Darıca Belediyesi’nde yapılan toplu iş sözleşmesinde sonuca ulaşıldı. Belediyedeki en düşük ücret işçi 2.900 TL’den 4.300 TL’ye yükseldi.

Darıca Belediyesi’nde yapılan toplu

Darıca Belediyesi’nde yapılan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. Darıca Belediyesinde en düşük ücret işçi 2.900 TL’den 4.300 TL’ye yükseldi. İkramiye, bayram parası ve izin harçlığı ile birlikte giydirilmiş maaş ücreti ise net 4.550 TL oldu. Darıca Belediyesinde 658 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesine göre yılda bir kere 20 gün üzerinden ikramiye verilecek. İzin harçlığı ise 500 TL olarak belirlendi. Darıca Belediyesinde işçilere Ramazan Bayramı parası olarak 500 TL, Kurban Bayramı parası olarak ise 750 TL ikramiye verilecek.

“NİHAYETE ERDİRDİK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık şu ifadeleri kullandı: “Darıca Belediyesi işçisiyle güçlü…Canla başla çalışan emekçi kardeşlerimiz için onların yüzlerini güldürmek, refah düzeylerini ve yaşam standartlarını arttırmak adına yoğun ve titiz bir çalışmanın sonucunda toplu iş sözleşmesini nihayete erdirdik.

“EN İYİ ÜCRETİ VERMEYE ÇALIŞTIK”

Belediyemizin imkanları ölçüsünde şartlarımızı zorlayarak en iyi ücreti vermeye çalıştık. Darıca Belediyesi olarak işçinin alın teri kurumadan hakkını verin anlayışıyla hareket ederek sürecin başından bugüne kadar her zaman işçimizin yanında olmaya gayret ettik.

“TEŞEKKÜR EDERİM”

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve sendika temsilcilerine sürecin başından beri sergiledikleri tutum nedeniyle teşekkür ediyorum.Sözleşmemiz Darıca Belediyesine ve tüm çalışan kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.”