Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Corning Kablo ve Colgate-Palmolive grevini ziyaret etti

DİSK Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gebze’de Lastik-İş üyesi işçilerin sürdürdüğü Corning Kablo ve Colgate-Palmolive grevini ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı ve

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu Üyeleri Gebze’de Lastik-İş üyesi işçilerin sürdürdüğü Corning Kablo ve Colgate-Palmolive grevini ziyaret etti.

Grev alanlarını ziyaret eden Çerkezoğlu, “Bilin ki Corning ve Colgate grevi sadece siz işçi arkadaşların değil, bütün Türkiye işçi sınıfının grevidir” dedi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Corning Kablo’da grev 14, Colgate-Palmolive’de ise 16. günü geride bıraktı.

“ÇOBAN ATEŞİ DAHA DA ÇOĞALACAK”

Corning önünde konuşan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı TUİK’in verilerini eleştirdi. “Yapmış olduğumuz müzakereler neticesinde anlaşamadık. Anlaşamamızın nedeni de Türkiye’deki ekonomik yapıdır” diyen Sarı, “Türkiye’de TUİK’in yapmış olduğu enflasyon değerlerinin hiçbir şekilde doğruyu yansıtmadığını her defasında dile getirdik. Türkiye’de açıklanan enflasyon değerleriyle burada yanan çoban ateşi önümüzdeki günlerde memur, metal ve lastikte başlayacak sözleşme görüşmeleriyle birleşerek bu çoban ateşini daha da çoğalacaktır. Bu ülkede değer üreten, bu fabrikaların çalışması için, çoluk çocuğumuzun geleceği için mücadele eden bizlerin güneşin altında oluşan yanıklarımız grev yanığıdır. Bu yanığımız Türkiye’nin her yerinde devam edecektir” diye konuştu.

“HER ŞEYİN ALT ÜST OLDUĞU BİR DÖNEM”

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Gebze’nin uzun yıllardır metal ve petrokimya işçilerinin mücadelelerine tanıklık ettiğini belirtti. İşçilerin içinde bulunduğu sorunlara dair konuşan Serdaroğlu, “Her şeyin alt üst olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bugün yaptığımız işin yarın anlamsızlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Seçimden 60 gün sonra akaryakıta yüzde 70 zam geldiği günleri yaşıyoruz. Gıdanın alıp başını gittiği, kiranın ve konut fiyatlarının artık emekçilerin ulaşamayacağı noktaya geldiği dönemi yaşıyoruz” dedi. Serdaroğlu işçilerin mücadele ederek bu koşulları değiştireceğini vurguladı.

“TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ GREVİ”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Corning ve Colgate grevlerinin bütün Türkiye işçi sınıfının grevleri olduğunu dile getirdi. Grev bayrağının her zamankinden daha değerli olduğu bir dönemde olunduğunu belirten Çerkezoğlu, “Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, bugün aldığımız şeyi yarın aynı fiyata alamıyoruz. Akaryakıttan çaya, gıdadan her türlü tüketim maddesine kadar her şeye her gün zam geliyor. İşte yaşadığımız bu olumsuz tablo, bu ağır koşullar karşısında Türkiye’nin dört bir yanında işçinin, emekçinin, emeklinin yaşam kavgası verdiği bu koşullarda işte bu grev bayrağı her zamankinden daha önemli, daha anlamlı. Bilin ki Corning grevi, Colgate grevi sadece siz işçi arkadaşların değil, bütün Türkiye işçi sınıfının grevidir” dedi.

Birleşmekten başka yolun olmadığını vurgulayan Çerkezoğlu, “Biz bu ücretlere mahkum olalım diye, sendikalaşmanın önüne bin bir türlü engeller çıkartanlara karşı biz kazanacağız, birleşe birleşe kazanacağız. Bu iş yerlerinde, bu fabrikalarda her gün hayatı yeniden üreten ellerimizin gücüyle kazanacağız. Birlikte olmaktan, dayanışma içerisinde olmaktan gelen gücümüzle kazanacağız. Emeğimize, ekmeğimize sahip çıkacağız. Evlatlarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Bütün mücadelemiz hem bugünümüz hem de yarınlarımız olan çocuklarımızın insanca yaşayacağı bir ülke kurmak içindir” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel