Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DİSK üyesi işçiler: Zamlar geri alınsın, ranttan ve kârdan daha fazla vergi alınsın

DİSK İstanbul, Akdeniz, Çukurova, Diyarbakır, Ege, Eskişehir, Güney Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Kayseri, Kocaeli, Trakya’da yaptığı açıklamalarda zamlara ve vergi adaletsizliğine tepki gösteriyor.

DİSK İstanbul, Akdeniz, Çukurova,

DİSK üyesi işçiler, “Susma haykır: Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır” sloganıyla iş yerlerinde yaptıkları açıklamaların ardından bugün de 12 bölgede, 18 kent meydanında basın açıklamaları düzenledi. DİSK, İstanbul, Akdeniz, Çukurova, Diyarbakır, Ege, Eskişehir, Güney Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Kayseri, Kocaeli, Trakya’da yaptığı açıklamalarda temel tüketim maddelerine yapılan zamlara ve vergi adaletsizliğine tepki gösterdi.

GEBZE | “SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ”

Gebze’de Birleşik Metal-İş ve Lastik-İş’in çağrısıyla bir araya gelen işçiler “Susma haykır: Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır” diyerek temel tüketim maddelerine yapılan zamlara ve vergi adaletsizliğine tepki gösterdi. Gebze Kent Meydanı’nda Petrol-İş, CHP, Emek Partisi (EMEP), TKP, DİP, Uid-Der ve CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’in de destek verdiği basın açıklamasında “Vergide adalet istiyoruz”,  “AKP zammını al başına çal” ve “AKP’den hesabı emekçiler soracak” sloganları atıldı.

Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Özkan Atar yaptığı açıklamada, “Enflasyonu böylesine yükseltecek politikaları uygularken halkın ekmeğini çalanlar, şimdi de kemer sıkma politikaları ile yine halkın kursağındaki ekmeğe el uzatıyor. Bir yandan da TÜİK eliyle sahte ve düşük enflasyon rakamları ile milyonlarca emekçi ve emeklinin hakkını çalıyorlar” dedi.

“Toplu sözleşme kapsamındaki en kalifiye işçiler dahi asgari ücret sınırına geldi” diyen Atar, “Ülkeyi asgari ücretliler ülkesi haline getirdiler. Bunlara ilaveten ücretlerimizden kesilen vergilerle ilgili de, vergi dilimlerini düşük belirleyerek ve yıl içinde değiştirmeyerek bizden aldıkları gelir vergisini de yılın ortası ve sonuna doğru katlayarak arttırıyorlar ve patronların vergileri sıfırlanırken bizleri adeta dilim dilim soyuyorlar. Bizler bu adaletsizliğe, soyguna dur diyoruz. Tüketim maddelerimize gelen her gün yağmur gibi gelen zamlarla, sırtımıza yüklenen bu vergilerle geçinemiyoruz. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzene karşı sesimizi yükseltiyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasında 14 gündür Corning Kablo’da, 16 gündür de Colgate-Palmolive’de grevde olan işçilere selam gönderildi. Lastik-İş Gebze Şube Başkanı Özay Bektaş da grevlerde yaşanan sürece dair bilgileri paylaştı.

KOCAELİ | “GELİRDE VERGİ ADALETİ İSTİYORUZ”

Kocaeli’de İnsan Hakları Parkı’nda toplanan DİSK üyesi işçiler adına konuşan bölge temsilcisi Vedat Küçük grevdeki Corning ve Colgate işçilerini selamladı. Ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üretenlerin hakkını istediği ifade edilen açıklamada “Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan bu düzene karşı sesimizi yükseltiyoruz. Gelirde adalet vergide adalet istiyoruz.” diyerek taleplerini sıraladı.

Kaynak: Evrensel