Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş milyonluk makam aracıyla geldi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sempozyuma katılmak için Kocaeli’ne gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş şehir dışı seyahatlerde kullandığı milyonluk makam minibüsünü tercih etti. Erbaş’ın ilk durağı büyükşehir belediyesi başkanlık bakamı oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği

Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı konuk etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Büyükakın, Kocaeli’ne verdiği değer nedeniyle Erbaş’a teşekkür etti. Büyükşehir’in düzenlediği 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyet Sempozyumu’na katılmak için Kocaeli’ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kocaeli’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İSLAM KÜLTÜR VE MEDENİYET SEMPOZYUMU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOÜ İlahiyat Fakültesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘’Kurban’’ konulu düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyet Sempozyumu’na katılmak için ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kocaeli Valiliğinin ardından Büyükşehir’e konuk oldu. Vali Yavuz’un eşlik ettiği Erbaş’ı Büyükşehir’in girişinde karşılayan Başkan Büyükakın, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Büyükakın ile Erbaş, samimi bir atmosferde sohbet etti.

wolksvagen vipDİYANET’İN ARAÇLARI

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün, başkanlığın 2021 faaliyet raporuna yansıyan verilerine göre, Diyanet’in merkezde toplam 53 aracı bulunuyor. Bu araçların 48’i doğrudan başkanlığınken, beşi ise Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) ait. Başkanlığa ait araçların 38’ini binek otomobiller oluşturuyor. İki adet minibüs, bir adet midibüs, iki adet otobüs, bir adet canlı yayın aracı, bir adet pikap, bir adet cenaze nakil aracı, bir adet VIP minibüs, bir adet de çevre temizleme aracı başkanlık bünyesinde faaliyet gösteriyor. TDV’ye ait beş aracın ise üçü binek otomobil, biri VIP minibüs, biri de ambulanstan oluşuyor.

audi a8 longİBB DE MİLYONLUK ARAÇ VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Ak Parti döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 1,5 milyon TL’ye satın aldığı lüks araç, kentteki müftülerin kullanması amacıyla İstanbul İl Müftülüğü’ne tahsis edilmişti. Audi A8 Long marka olduğu öğrenilen aracı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da İstanbul seyahatlerinde kullandığı duyulmuştu. İddiaya göre, değeri 1,5 milyon TL olan aracı çok beğenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, aracın Ankara’ya çekilmesini istemişti. Ankara’da kullanılan araç İBB’yi CHP’li Ekrem İmamoğlu kazandıktan sonra CHP’li yönetimin talebi üzerine belediyeye iade edilmişti.

Makam aracının iç görselleri Erbaş’ın kullandığı araçla aynı marka bir araca ait olup temsilidir.

Temsili makam araci temsili makam araci 2