Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dolar kuru bugün kaç TL? (22 Aralık 2021 dolar – euro fiyatları)

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. İşte 22 Aralık 2021 dolar – euro fiyatları…

Dolar - euro kaç

Dolar/TL, pazartesi günü kabine toplantısı öncesinde 18 seviyesini aşarak tarihi zirveyi yeniledikten sonra TL’yi özendirici önlemlerin açıklanmasıyla geriledi. 22 Aralık Salı günü de bu gerileme devam ediyor. Dolar şu anda 12 lira 40 kuruştan alıcı buluyor. Piyasaların açılması ile birlikte dolar seviyesinin daha da aşağılara düşmesi bekleniyor.

Dün tüm zamanların en sert düşüşlerini yaşayan dolar kuru bu sabah 11,09’a kadar geriledikten sonra 12,40 seviyelerinde seyrediyor.
Euro/TL ise 14,59 civarında işlem görüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, birikimlerini TL mevduat olarak değerlendirenlerin kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” devreye alındığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek. Minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak. Sisteme her banka katılabilecek. Üründe, gerçek kişilerce Türk lirası vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak.”

BORSA İKİ KEZ DEVRE KESTİ

Güne yüzde 2’nin üzerinde yükselişle başlayan Borsa İstanbul, ardından eksiye döndü. İki kez devre kesici uygulanan Borsa İstanbul’da satışlar yüzde 8’in üzerine tırmandı.
BIST 100 endeksi, güne yüzde 2,30 artışla 2.103 puandan başladıktan sonra gelen satışlarla eksiye dönen ve derinleşen kayıplar öğle saatlerinden sonra da devam etti. Günün ilk yarısındaki devre kesicinin ardından devre kesici ikinci kez çalıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Döviz kurlarında atak devam ederken, döviz mevduatının çözülmesi ve yastık altını ekonomiye kazandırmak amacıyla sürpriz bir hamle geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizin muhtemel getirisine Türk Lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını açıkladı. Erdoğan, “Vatandaşımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak” dedi.
Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalara da doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verileceğini açıkladı.