Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dolar ve Euro rekor kırdı: Şimşek yine kararlılık mesajı verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından sonra piyasalar adeta tepetaklak oldu. Yaşanan sert dalgalanmanın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kararlılık mesajı verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından sonra piyasalar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün sabah saatlerinde gözaltına alınması piyasaları da etkiledi. Borsa İstanbul devre keserken, Dolar/TL kurunda ise yüzde 12 oranında düşüş yaşandı. Piyasalarda yaşanan sert dalgalanma sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklama yaparak ekonomi programının kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.

DOLAR VE EURO’DA TARİHİ ZİRVE

İstanbul’da yaşanan gelişmeler döviz kurunda tarihi artış yaşandı. Dolar/TL kurunda yüzde 12’den fazla düşüş yaşandı ve 41 liranın üzerine çıkarken Euro ise yüzde 10 oranındaki artışla 44,58 seviyesinden işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da da bugün açılışta BIST 100 endeksi güne yüzde 6,9’luk düşüşle başladı ve endeks bazlı devre kesici çalıştı.

“GEREKENLER YAPILIYOR”

Piyasalarda yaşanan gelişmelerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabından açıklama yaptı. Şimşek, “Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor. Uygulamakta olduğumuz ekonomi programı kararlılıkla devam ediyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Mayıs Cumartesi günü de altın piyasaları yatırımcıların yakın takibindeydi.
Sıradaki Haber Altın bugün ne kadar? Gram altın bugün kaç TL? Çeyrek altın bugün ne kadar? Altında son durum nasıl? Altın düştü mü? (3 Mayıs 2025)