Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dostel Makina 168 milyon TL’lik kapasite arttırımı yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2020 aralık ayı yatırım teşvik belgesi başvuruları, bugünkü Resmi Gazete’de açıklandı. Bu başvurular arasında Dostel Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 168 milyon TL’ye mal olacak kapasite arttırımı da yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın

Sebahattin AydınKocaeli’nin yatırım teşvik belgesi başvuruları belli oldu. Bu başvurular bakanlığın değerlendirmesinden sonra netlik kazanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak 2020 dönemi yatırım teşvik belgesi listesine göre Kocaeli’den 38 firma yatırım teşviği başvurusu yaptı. Farklı sektörlerden, pirim desteği, vergi indirimi ve birçok kalemde destek isteyen Kocaeli’den 38 firma oldu. Bu firmaların yatırım teşvik başvuruları 1 milyar TL’yi aştı.

DOSTEL’DEN BÜYÜK YATIRIM

Dostel Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak 2020 dönemi yatırım teşvik belgesine başvurdu. 168 milyon TL’lik bir yatırımla kapasitesini artırmak isteyen fabrika, 37 kişi istihdam edecek. Dostel; sigorta pirimi işveren hissesi 6 yıl, vergi indirimi yüzde 70, Gümrük Vergisi istisnası, faiz desteği ve KDV istisnası gibi taleplerde bulunuyor.