Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekmek ve simide zam geldi!

Kocaeli’de 18 Temmuz’da zamlanan ekmek ve simide, tekrar zam yapıldı. Artan un maaliyetlerinin gerekçe gösterildiği zam talepleri, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kabul edildi. Zamlı fiyat, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak.

Kocaeli’de 18 Temmuz’da zamlanan

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kocaeli Fırıncılar Odası’nın ekmeğe, Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf Odası’nın ise simide zam talebini gerçi çevirmedi. 18 Temmuz’da zamlanan ekmek ve simide, tekrar zam geldi. Zamlı fiyatlar, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle uygulanacak.

Birlik Başkanı Kadir Durmuş’un başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında simit için yüzde 25, ekmek için ise yüzde 6,66 zam talebi görüşülerek karara bağlandı. 5 ay önce 210 gram ekmeğin fiyatı 5 TL’den 7 lira 50 kuruşa, 100 gram simidin fiyatı ise 7 lira 50 kuruştan 10 TL’ye yükselmişti. Alınan yeni zam kararıyla birlikte ekmeğin fiyatı 8 lira, simidin fiyatı ise 12 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Asgari ücrete gelecek zammın miktarı netleşmeden yapılan bu zammın, artan un fiyatları nedeniyle yetersiz bulunduğu öğrenildi.