Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekonomide gözler 22 Ocak’ta: Yılın ilk faiz kararı açıklanacak!

Yeni yılda emekli ve çalışan maaşlarının netleşmesiyle birlikte gözler TCMB’ye çevrildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın başkanlığında toplanacak olan Para Politikası kurulu 2026 yılının ilk faiz kararını 22 Ocak’ta açıklayacak.

Yeni yılda emekli ve çalışan maaşlarının netleşmesiyle birlikte gözler TCMB’ye

Türkiye’de 2026 yılında geçerli olacak asgari ücretin 28 bin 75 lira olarak açıklanması ve memur maaşlarının da belirlenmesinden sonra gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) çevrildi. 22 Ocak 2026 tarihinde toplanacak Para Politikası Kurulu, faiz kararını da açıklayacak.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ YAKINDAN İZLENİYOR

Ekonomistler, ocak ayında açıklanan ücret artışlarının iç talep ve enflasyon beklentileri üzerindeki olası etkilerinin TCMB tarafından yakından izlendiğine dikkat çekiyor. Bankanın, 2026 yılı için öngörülen dezenflasyon sürecini desteklemek amacıyla “sıkı para politikası” duruşunu sürdürüp sürdürmeyeceği, piyasaların temel gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Faiz oranının yanı sıra, PPK karar metninde yer alacak yönlendirmeler de yatırımcılar açısından önem taşıyor. Likidite yönetimi, iç talepteki dengelenme ve hizmet enflasyonundaki katılık başlıklarına yapılacak olası vurgu ve değerlendirmelerin, yılın geri kalanına ilişkin para politikası beklentilerine ışık tutması bekleniyor.

FED’İN DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

TCMB’nin faiz kararı öncesinde, küresel merkez bankalarının adımları da yakından takip ediliyor. Özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) ile Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) politika duruşlarının, Türkiye’ye yönelik sermaye hareketleri ve döviz piyasaları üzerindeki etkileri izlenmeye devam ediyor.

Kaynak: Dünya Gazetesi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TBYD Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla JTI
Sıradaki Haber Tiryakileri üzen haber: O sigara grubuna zam geldi!