Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekli maaşı sarayda saniyeler içinde tükeniyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklaması emeklinin belini bükmeye devam ederken, sarayın durumu ise resmen paraları emiyor. Saray, üç aylık dönemde dakikada yaklaşık 17 bin 083 TL harcama yaptı. Başka bir ifadeyle dakikada bir asgari ücret harcadı. Bu hesaplamaya göre en düşük emekli aylığı yaklaşık 30 saniyeden biraz daha uzun bir sürede harcandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Türkiye’de ekonomide yaşanan derin sıkıntılar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. En düşük emekli maaşının 10 bin TL, en düşük asgari ücretin ise 17 bin 2 TL olduğu Türkiye’de, sarayın son 3 aydaki harcaması ise 130 bin 631 asgari ücretliye denk geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Kamuda tasarruf” vurgusu yaparken, tasarruf için ciddiyetini göstermek isteyen hükümet yetkililerinin buna dair yasa çıkarma hazırlığı içinde olduğu açıklanmasına rağmen Beştepe’deki harcamaların buna dahil olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

1 SAATTE 1 MİLYON TL HARCANIYOR

Birgün Gazetesi’nden Havva Gümüşkaya’nın haberine göre, Saray’ın 2024 yılında toplam bütçe ödeneği 12 milyar 283 milyon TL olarak belirlendi. Ancak, önceki yıllardan devreden veya aktarılan ödeneklerden kaynaklı olarak toplam ödeneği 15 milyar 126 milyon TL’ye çıktı. Yılbaşından bu yana Ocak-Mart döneminde toplamda 2 milyar 221 milyon TL gider kaydedildi. Aylık ortalama harcama 740,3 milyon TL, 1 günlük harcama 24,6 milyon TL, 1 saatlik harcama 1 milyon TL oldu.

ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI DAKİKADA HARCANIYOR

Saray, üç aylık dönemde dakikada yaklaşık 17 bin 083 TL harcama yaptı. Başka bir ifadeyle dakikada bir asgari ücret harcadı. Bu hesaplamaya göre en düşük emekli aylığı yaklaşık 30 saniyeden biraz daha uzun bir sürede harcandı. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklanırken Saray 3 ayda 130 bin 631 asgari ücret harcadı. Yapılan harcama 222 bin 100 en düşük emekli aylığına denk geldi.

DİYANETİN ÜÇ AYLIK HARCAMASI 24 MİLYAR TL

Sadece Saray değil, Saray’a bağlı tartışmalı kuruluşlar da servet harcıyor. Diyanet, Erdoğan’ın harcamalarını da 10’a katlıyor. Birçok bakanlıktan daha fazla ödeneğe sahip Diyanet, sadece üç ayda 24 milyar 345 milyon TL harcama yaptı. Diyanet’in günlük harcaması, 270 milyon TL oldu.