Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Esnaf: “Çölde tek başına hissediyoruz”

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle iş

SEBO min 5Koronavirüs tedbirleri nedeniyle iş yerleri kapalı olan on binlerce esnaf zor durumda. Birçok esnaf ev kiralarını ödeyemez durumda. Körfez’de ikamet eden ve haber merkezimize ulaşan bir esnaf durumunu şu sözlerle anlattı: “Sadece destek istiyoruz. Dünyayı ve ülkemizi sallayan görünmeyen virüs küçük esnafı da kötü salladı. Özellikle; kafe, kahve, lokanta, organize işleri ve düğün salonlarında maddi manevi çok zararlar getirdi. Esnaf ne diyor? Bazı esnaflar tünelde bir ışık göremeyince hiç açmamak şartı ile dükkanlarını komple kapattı. Bizler günlük kazanan esnafların, şu ana kadar geçen 2 ay kadar zaman bizleri çok geri attı.

KİRA BEDELİNDEN VAZGEÇİLMİYOR

Dükkan sahipleri kiralarını ısrarla istiyorlar. Bizlerin dükkanlarını devlet tarafından kapandı, mülk sahiplerine; kira bedelin yarısını veya işler açılınca ödeme olsun diyoruz, kabul edilmiyor. Kim ister dükkanın kapalı olmasını, açıldığı zamanda işlerin hemen iyi olacağını da pek düşünemiyoruz. Bizler şunu beklerdik, kapalı olan dükkanların bir çizelgesi yapılması özellikle kira konusunda mülk sahipleri ile aracı olmalarını, odaların ötelemeli olarak uzun vadeli kredi koşulsuz şartsız verilmesini isterdik.

ACİL ÇÖZÜM

Bu şartlar altında esnafların durumu çok kritik durumda, ilçelerinde bağlı olmuş oldukları odalar şu dönemde esnafı yalnız bırakmış durumda, çölde tek başına kalmış hissediyoruz kendimizi. Bu çölü geçen çok az sayıda dükkanları kapalı veya diğer esnafların sayısı az olur. Tünelde ışık gözükmesini istiyorsak esnaflara odaların tam destek olmasını kiralar konusunda acil bir çözüm bulmaları gerekiyor…”