Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fabrika kurdunuz da biz mi göremedik?

Karamürsel Gazozu‘nun tanıtımı için,

SEBO min 1Karamürsel Gazozu‘nun tanıtımı için, Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kayacık Mahallesi Sahili Bosna Sebili önünde tören düzenlendi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 1956’da Karamürsel’de yaşayan bir çift tarafından piyasaya sürülen Karamürsel Gazozu’nu yeniden canlandırmak istediklerini belirtti.

“2020’NİN EN GÜZEL HABERİ”

Bu önemli güne Kocaeli basını tam kadro davet edildi. İlçenin adını duyurmak için günler öncesinden gazetelere “2020’nin En Güzel Haberi” başlıklı reklamlar verildi. İsmail Yıldırım, bu gazozu “Kocaeli genelinde bir numara yapmaya, hatta ülke geneline yaymaya kararlıyız. İlk etapta bu gazozu il genelinde yaymak, daha sonra hedefimiz ülke genelinde Karamürsel’in ismini duyurmak” dedi.

ANTALYA’DA ÜRETİLİYOR KARAMÜRSEL’E GETİRİLİYOR

Her şey çok güzel, her şey iyiydi ancak bu gazoz Karamürsel’in ise ve Kocaeli bu gazozu içecekse fabrikası neredeydi. Bu soru belediye yönetiminin canını sıksa da, Kocaeli basınında kimse orada bu soruyu sormasa da İsmail Yıldırım fabrikanın yerini açıklamak durumunda kaldı. İşletmeciliği Karamürsel Belediyesince yapılacak Karamürsel Gazozu, Antalya’da üretilerek Karamürsel’e getiriliyor.

ALT YAPISI YOK, FABRİKASI YOK

Hal böyle olunca muhalefet tepki gösteriyor. Altyapısı hazırlanmadan “Bu gazoz Karamürsel’in gazozu” denmesi için bir tesis olması gerekmez miydi? Yoksa ben marka yaratacağım diyen herkes yurdun çeşitli illerindeki fabrikalara uygun bir ürün seçerek “bu benim markam” demez mi? Bunu derse gerçekten bir marka yaratmış olur mu? Bence olmaz. Karamürsel Gazozu Karamürsel’in çocukları tarafından üretilmedikçe kendisini özümsememiz o kadar kolay olmayacak.