Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Faruk Mamik: Yakında kimse ev alamayacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Resmi Gazete’nin 4 Eylül tarihli sayısında yayımlanan Ticaret Bakanlığının “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ”inin yansımalarına ilişkin değerlendirmede bulunmuştu. Tellioğlu’nun açıklamalarının ardından Kocaeli İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik ‘’Fiyat artışları bu şekilde devam ederse önümüzdeki dönemlerde kimse konut alamayacak duruma gelecek’’ dedi.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)

Geçtiğimiz dönemde Kocaeli Müteahhitler Birliği Derneği Başkanlığı yaparak başarılı projelere imza atan Faruk Mamik inşaat sektöründe kullanılan yan ürünlere ve çimentoya gelen artışın ardından açıklamada bulundu. Zam artışlarının makul fiyatlarda yapılması gerektiğini ve bu konuyla ilgili çalışmalar yapacaklarını belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik, ‘’Son 6 ayda inşaat malzemelerindeki ciddi artışlar hem konut fiyatlarının yükselmesine hem de konut satışlarında düşüş yaşanmasına sebep oldu. Konfederasyon olarak bakanlık nezdinde ciddi çalışmalar yaptık. Hem müteahhitlerimizin hem d vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar müdafaa ediyoruz. Örneğin çimento artışlarına baktığımız zaman, yüzde 75 zam yapıldı sadece çimento değil tabii ki inşaat sektöründe kullanılan diğer malzemelere de ciddi oranda artışlar yapıldı. Bu konuyla ilgili ilerleyen zamanlarda bakanlıklarla görüşmeler ayarlayacağız. Eğer fiyatlar bu şekilde devam ederse önümüzdeki yıllarda konut alımı mümkün olmayacak’’ dedi.

NİYETİMİZ KİMSENİN MAĞDURİYETİ DEĞİL

Faruk Mamik açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: ‘’Konfederasyon olarak hem devletimize hem de vatandaşımıza sesleniyoruz; Fiyatların aşırı zamlanmaması için tedarikçi firmalara, şu anda ki ülkenin ve dünyanın pandemide ki durumu ve ekonomik durumu ile ilgili açıklama yapmak istiyoruz. Yüzde 75 çimento artışlarından ziyade daha makul bir şekilde hem onlara hem vatandaşa maddi olarak zarar vermeden artış yapılmasını talep ediyoruz. Özellikle bu süreçte biraz daha özverili olmak gerekiyor diye düşünüyorum. Ülkenin geleceğini çıkmaz sokaklara sokmamak lazım. Bu konu ile ilgili eğer fedakarlık yapacaksak şu anda tam zamanı. Hem tedarikçiler olarak hem de müteahhitler olarak üzerimize düşen görev neyse yapmalıyız. Biz bu konunun yakın takipçisi olacağız. Eğer ki fiyatlarda ciddi oranda düşüş olursa onun da takipçisi olup karşısında oluruz. Niyetimiz kimsenin mağduriyeti değil.

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ

işin özü ve kısası hepimiz bu gemideyiz hepimiz ülkemize sahip çıkmalıyız. Kocaeli’deki bütün odalar ve müteahhitler konfederasyon olarak aldığımız kararlara uyuyor bundan dolayı oda başkanlarına ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda üst çatımız olan İMKON’un inşaat sektöründe olan sıkıntıları hiç tereddüt etmeden çözüme kavuşturarak her türlü sıkıntıda yanımızda olmasından kaynaklı İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu’na çok teşekkür ediyorum. Eğer inşaat sektörünü çıkmaz bir yola sokarsak bunun zararını hepimiz çekeriz. Yol yakınken hepimiz daha itinalı davranarak iç piyasaya destek olmalıyız.’’