Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford'a grev kararı asıldı

Grev kararı alan Türk Metal Sendikası'nda Gölcük şube bugün kararı fabrikalara astı. Şube başkanı Mehmet Şener Ford Fabrikası'na bizzat giderek grev kararını fabrikaya astı.

Grev kararı alan Türk

UgYur ENCY min 101Türkiye genelinde 130 bin Kocaeli bölgesinde ise 30 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri kapsamında arabulucudan da sonuç çıkmamıştı. İşveren sendikası MESS’in uzlaşmadan uzak tavrı nedeniyle sona eren görüşmeler sonrasında Türk Metal Sendikası bir dizi eylem kararı almıştı. Eylemler sürerken MESS, işçi sendikasını yeniden masaya davet etti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da MESS Genel Merkezi’nde taraflar bir araya geldi. MESS yüzde 6.05’lik teklifini yüzde 8’e yükseltti. Ancak bu teklif Türk Metal Sendikası tarafından kabul görmedi.

TÜRK METAL KARARI ASTI 
Hatırlanacağı üzere görüşmeler boyunca MESS 3 yıllık sözleşme teklifini yinelemiş, Türk Metal Sendikası bu teklifi reddetmişti. Gece çalışma tazminatı için Türk Metal Sendikası yüzde 15 oranını teklif ederken MESS ise yüzde 10’luk mevcut oranın korunmasını istiyordu. Tarafların en büyük anlaşmazlığı ise ücret konusundaydı. 2019-2021 dönemi için geçerli olması beklenen sözleşme taslağı görüşmelerinde MESS ilk 6 ay için 6 aylık enflasyon rakamı olan yüzde 6,05 zam teklifinde bulundu. Diğer aylarda da enflasyon oranında iyileştirme önerildi. MESS sosyal haklar için de enflasyon oranında zam teklifi yaptı. Türk Metal Sendikası, taslak sözleşmede yer alan yüzde 26’lık zam teklifinden geri adım atmadı. Türk Metal Sendikası temsilcileri gerekli cevabı Bursa’da düzenleyecekleri büyük mitingde vereceklerini söyledi. Görüşmelerin tıkanmasının ardından sendika üyesi pek çok işçi grev konusunu dillendirmeye başladı.

Sendika dün grev oylaması yaptı ve grev kararı aldı. Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener bugün grev kararını sendika üyesi işçilerle birlikte Ford Fabrikası’na astı.

Fordta grev kararY 2 min

Fordta grev kararY 3 min

Fordta grev kararY min