Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford Otosan’a Kocaeli yatırımı için teşvik çıktı

Ford Otosan , Kocaeli Fabrikalarındaki elektrikli araç üretim ve yatırım çalışmalarını şimdi de ‘Batarya Montaj Fabrikası’ ile bir adım öteye taşıyor. bu çalışmaya devlet teşviki çıktı.

Ford Otosan , Kocaeli

SEBO min 5Ford Otosan tarafından, Haydar Yenigün ve Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Dave Johnston’ın katılımıyla Şirketin elektrifikasyon stratejisi kapsamında ileriki döneme dair yeni planlamalarına ilişkin online basın toplantısı düzenlendi.  Haydar Yenigün, toplantıda yaptığı konuşmada, Ford’un elektriklenme stratejisi kapsamında yeni bir aşamaya geçtiklerini ve elektrikli araçlara dönüşüm sürecinde büyük önem arz eden “Batarya Montaj Fabrikası”nı 2022 itibariyle Kocaeli’de hayata geçireceklerini bildirdi.

210 BİN ARAÇ 130 BİN BATARYA ÜRETECEK

Bu yatırıma devlet teşviki çıktı. Buna göre Kocaeli’deki fabrika artık devlet destekli olacak. Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, Gelir Vergisi Desteği, sigorta pirimi işveren desteği gibi birçok destek verildi. 210 bin yeni araç ve 130 bin batarya üretecek fabrika için teşvik kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.