Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Goodyear zam teklifini sundu

Lastik-İş Sendikası ile Goodyear arasında toplu iş sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen üçüncü görüşmede, Goodyear teklifini sundu. Söz konusu teklifte Goodyear ilk 6 ay yüzde 22,5 zam teklif etti. Konu hakkında açıklama yapan Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ise, “İkinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimlerde ise enflasyon onanın da zam teklif ettiler. Bu adımları olumlu ama biz enflasyon oranlarını kabul etmeyeceğimizi beyan ettik” dedi.

Lastik-İş Sendikası ile Goodyear

Lastik-İş Sendikası, Goodyear Fabrikası ile toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncüsü için bugün bir araya geldi. Bugün Kocaeli’nin haberine göre; yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıya Lastik İş Genel Başkanı Aladdin Sarı, işveren kanadından Avrupa Ticari Lastikler İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci, Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Ceren Özel, Adapazarı Fabrika Endüstriyel İşler Müdürü Gamze Özmen, İzmit İnsan Kaynakları Müdürü Aslı Beyler, Ortak Hizmetler Müdürü Serkan Işık, KİPLAS Genel Sekreterİ Avukat Ulaş Yıldız, Hukuk Müşaviri Müge Aksel, Avukat Begüm Ergin katılım gösterdi. Lastik-İş Sendikası, Goodyear Fabrikası görüşmelerinin dördüncü oturumu ise 14 Mart’a saat 10.30’da yapılacak.

İLK 6 AY İÇİN YÜZDE 22.5 TEKLİF!

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı şu ifadeleri kullandı: “Goodyear’da ek madde ile 61 madde üzerinde müzakere yapıyoruz. Üretimde 28, destekte 25 madde geçti. Bugün ise üretim ve destek 3’er madde geçti. Geçtiğimiz toplantıda sosyal haklara enflasyon oranında zam verirken, ücretlere ise birinci 6 ay yüzde 22,5 zam verdi. İkinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimlerde ise enflasyon onanın da zam teklif ettiler. Bu adımları olumlu ama biz enflasyon oranlarını kabul etmeyeceğimizi beyan ettik. Ödünç paranın geri ödenmesi 10 aydan 12 aya çıkması ve taşeronun destek hizmetlerine geçmesi maddesinin aynı şekilde devam etmesi bizim için önemli. Bugünkü atmosferde Goodyear temsilcileri iyi adımlar atmaya başladılar. Bunun kaynağı da siyah kıyafetler giyindiğimiz için mi bilmiyoruz. Siyahın gücü olabilir. Uygun adımlar atarlarsa siyah kıyafetlerimizi çıkartırız. Siyah kıyafetlerimizi çıkarsak bile her zaman dolabımızda duracak. Her zamanda giyme ihtimalimiz var.”