Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Google Üniversite Mezunu Olmadan da İşe Alacak

Dünyaca ünlü arama motoru google tarafından kurulan online eğitim platformu Grow Google hizmet vermeye başladı. Detaylar haberimizde.

Dünyaca ünlü arama motoru

Son günlerde ülkemizde tartışılan konu Bilgisayar Mühendisliği eğitimi idi. Twitter’da gündem olan konu sonrası bugün dünyaca ünlü şirket Google cnbc’ye yaptığı açıklamada üniversite mezuniyeti olmadan da işe alacağını açıkladı. Google , veri analizi, proje yönetimi ve kullanıcı deneyimi tasarımında üç yeni çevrimiçi sertifika programı açıkladı. Sertifika programları Google çalışanları tarafından oluşturulmakta ve içerikleri eklenmektedir. Kurslara kayıt olmak için üniversite mezunu olmanız gerekmez, üç ila altı ay içinde tamamlanabilir ve çevrimiçi öğrenme platformu Coursera aracılığıyla sunulan eğitimlere kayıt olabilirsiniz.

100 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Google, tüm sertifika programlarını  şirketteki ilgili alanlar  için dört yıllık bir üniversite diplomasına eşdeğer olarak kabul edeceğini beyan etti. Bunun yanında Google yaklaşık 100 bin kişiye bu eğitimleri verecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını alacağı gibi iş fırsatlarını da yakalamış olacak. Google bu programları arttırmasından ki en büyük sebebin, Corona virüs sebebiyle artan işsizliği öne sürdü. Google Başkan Yardımcısı Lisa Gevelber “Üniversite dereceleri farklı bir değere sahip olsa da, herkes erişemez” diyor. Ardından şöyle devam etti: “Bir kişinin üniversite diploması bulunmadığı için iş  bulmasına engel olmamalı. Böyle düşünüyoruz. ” şekliden açıklamaları var.  Yani anlayacağınız mezun olsanız da olmasınız da google’da çalışmanız artık mümkün. Tabii kursları tamamlayarak.

Bu arada şunu hatırlatmakta fayda var üniversite eğitimi almanız her zaman size + katar lakin o süreyi iyi kullanırsanız.  IBM’de çalışanların %14’ü üniversite mezunu değil. Benzer oranlar Google ve Apple gibi şirketler için de geçerli. Kariyerinizi buna göre şekillendirmeniz de fayda var.

Grow Google Nedir?

Grow.Google, dünyaca ünlü arama motoru google tarafından kurulan online eğitim platformudur. Platform ücretsizdir. Bölgenize göre listelenen ücretsiz eğitimlerden faydalanabilirsiniz. 2015 yılında kurulan Google Grow sayesinde binlerce kişi iş buldu. Bunun yanında Grow Google sayesinde firmanız için ücretsiz olarak ( belirli bir sınırı var. ) eğitimler düzenleyebilir çalışanlarınıza bunu sunabilirsiniz.

Grow Google Türkiye’de geçerli mi?

Grow Google programları tüm dünyada aktiftir. Ve Türkiye’den de erişim mümkündür. Eğitimleri inceleyebilir, kayıt olarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop-eu adresinden dijital eğitimleri görmeniz mümkün.

Kaynak: https://www.cnbc.com/amp/2020/07/13/google-announces-certificates-in-data-project-management-and-ux.html