Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gram altın ne kadar? 4 Eylül Altın fiyatları…

Altın haftanın son günü olan 4 Eylül Cuma’ya yükselişini sürdürerek başladı. Rekor seviyelerinde syreden altın fiyatlarını sizler için derledik.

Altın haftanın son günü

Kapalıçarşı’da 24 ayar külçe altının gramı dün günü yüzde 0,50 artışla 465,50 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı’da, dün kapanışta çeyrek altın 755,00 lira, Cumhuriyet altını 3.089,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,50 yükselişle 465,50 liradan işlem gördü.

BUGÜN ALTIN NE KADAR?

Altın haftanın son günü 4 Eylül Cuma’ya da yükselişini sürdürerek başladı. Çeyrek altının alış fiyatı 756 lira seviyesinde işlem görürken, 768 liradan satılıyor. Yarım altının alış fiyatı 1.512 seviyesinde değer bulurken, 1.545 liradan satılıyor. Cumhuriyet altının alış fiyatı 3.095 seviyesinde işlem görürken, 3.127 liradan işlem görüyor.

ALTIN NE KADAR YÜKSELEECEK?

Pandemi döneminde güvenli liman olarak görülen altına talebin artması, merkez banklarının faizleri rekor düşük seviyelere çekip piyasalara daha önce görülmedik düzeyde para sunması ve pandemide ikinci dalga endişeleri, altının ons fiyatının 2 bin doları aşarak rekor kırmasında etkili olmuştu.

Rusya’dan gelen ilk corona virüsü aşısının tescil edildiğine dair haber, ABD tahvil faizlerinin yükselmesi, artan risk iştahı ve kâr realizasyonu için yapılan satışlarla altın fiyatları sert düştü.

Hindistan merkezli aracı şirket HDFC Securities’in kıdemli analisti Tapan Patel, “Faizler, fiyatlarda kısa vadede baskı oluşturabilecek ABD destek paketine ilişkin beklentilere bağlı olarak daha da yükselebilir” dedi. Patel, bilançolardaki genişlemenin altına uzun vadede destek sağlamaya devam edeceğine işaret etti.