Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hadi buyurun siz geçinin!

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın ekmek ve simit fiyatının artırılmasına yönelik talebi Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) toplantısında kabul edildi. Kocaeli’de bugün itibariyle ekmek 5 TL simit 6 TL’den satıldı.

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın ekmek

EKMEK 5 TL SİMİT 6 TL

SEBO İMZAKocaeli Fırıncılar Odası’nın ekmek ve simit fiyatının artırılması talebi, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından kabul edilmişti. 210 gramı 4 lira olan ekmeğin 5 lira olması, 5 lira olan 100 gram simidin fiyatının 6 TL olmasının onaylamasından sonra bugün itibariyle yeni zamlar uygulandı.

BİR SİMİT BİR ÇAY GÜNDE 150 TL!

Bugün asgari ücret 5 bin 550 lira. Şu anda bir bardak çay Kocaeli’de en düşük 4 TL. Simit 6 TL. İkisinin toplamı 10 TL. Üç çocuğu olan beş kişilik ailenin sadece bir öğünlük birer simit çay hesabı 50 TL yapıyor. Bu hesaba göre üç çocuklu bir ailenin günde üç öğün birer simit yemesi birer çay içmesi 150 TL yapıyor.

KİRAYA FATURAYA PARA KALMIYOR

Bu hesaplar doğrultusunda sadece simit ve çayla beslenen bir ailenin aylık masrafı 4 bin 500 TL yapıyor. 5 bin 500 TL asgari ücretle geçinmeye çalışan Kocaelili bir ailenin durumu böyle. Kira, fatura ve diğer giderler dahil olmadan sadece simit çaya aylık 4 bin 500 TL vermesi gereken vatandaş, geleceği göremiyor.

SİZ GEÇİNEBİLİR MİSİNİZ?

Karın tokluğuna mahkum edilen vatandaşlar, isyan ediyor. Türkiye şartlarında yüksek enflasyon ve asgari ücret arasında uçurum artıyor. Hükümeti yönetenlerin gündemi ise vatandaşın mutfağından çok uzak. Açlığa mahkum edilen vatandaş, “Bu şartlarda geçinmek kolayda buyurun siz geçinin” diyor.