Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İktidar sandığa kadar doları zor tutar!

14 Mayıs’a kadar dövizi kontrol edebilmek için çareler tükeniyor. Vatandaş iktidarın dövizi tutamayacağı beklentisiyle hareket ediyor. Ekonomistler dövizin kontrolden çıkmasının seçim arifesinde önemli bir tehlike yaratacağını belirtti.

14 Mayıs’a kadar dövizi

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere bir aydan daha az bir süre kala tüm çabalara rağmen doların 20 lirayı aşması ekonomi yönetiminin en büyük handikapı oldu. Dövizdeki yükseliş ve derinleşen ekonomik kriz dolayısıyla seçim tarihini yaklaşık bir ay öne alan iktidarın hedefi dövizi kontrol altına almaktı. Ancak kuru kontrol edebilmek için çareler giderek tükeniyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim kararını imzaladığı 10 Mart’tan bu yana dolar yüzde 7 yükseldi.  Üstelik, TCMB bankaların döviz işlemlerini kısıtladıkça, bireylerin ve şirketlerin döviz işlemleri için Kapalıçarşı’daki döviz bürolarına yönelmesiyle ikili kur tehlikesi de ortaya çıktı.

OYUN BİTMEK ÜZERE

Örneğin; dün bankaların kotasyonu 19.40 lira seviyelerini gösterirken, serbest piyasa dolar dün 20.35 lirayı gördü.  Şimdi seçime bir iki aydan az bir süre kala iktidarın, sandığa kadar yeni bir kur atağı yaşanmadan ilerleyip ilerleyemeyeceği merak ediliyor. (Sözcü)