Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İMKON Yöneticisi Faruk Mamik uyardı: 250 alt sektör çalışmaz hale gelir!

Kocaeli İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik çimento sektöründeki fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirdi. Mamik yaptığı açıklamada, “Alt 250 sektörü çalışmaz hale getirirsiniz. Bu da bu ülkeye sevda değil ihanettir” dedi.

Kocaeli İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu

Döviz fiyatlarının oldukça yükselmesinin ardından birçok sektör iş yapamaz hale gelmişti. Bu durumda zam haberlerinin ardı arkası kesilmemişti. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından hızlı bir düşüş süreci içine giren döviz fiyatlarından sonra sektörler zam geldiği gibi indirim gelmesini beklemiş fakat bir türlü beklenen indirim gelmemişti.

Zamlardan etkilenen bir sektörde İnşaat sektörü oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik döviz fiyatlarının düşmesine rağmen çimentolara gelen zamlara tepki gösterdi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DURMA NOKTASINA GETİRİYOR

Çimento sektörünün düşen dövizle birlikte indirim yapmasını beklediklerini dile getiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik, “İnşaat sektöründe dolar yükseldiğinde firmalar gün aşımı olmadan zam yaptılar. Fakat dövizde ciddi bir düşüş olunca piyasadaki düşüşleri biz fark edemedik. Çoğu firmalar bir nebze olsa da Ticaret Bakanlığı ve belediyelerin kontrolü ile indirim yaptılar. Fakat ne yazık ki çimento sektörü apayrı hareket ederek ülkedeki durumu göz ardı ederek çimentolara zam yapmaya başladılar. Biz indirim beklerken çimento sektörü bindirim yapıyor. Bununla ilgili olarak bir dönem Konfederasyon aracılığıyla inşaatları durdurma kararı almıştık. Ama görüyoruz ki çimentocu arkadaşlar aynı davranışlara devam ediyorlar. Kendi ürettiğimiz malı bize yüksek fiyattan satıyorlar. Bu da inşaat sektörünü durma noktasına getiriyor” dedi.

250 ALT SEKTÖR ÇALIŞMAZ HALE GELİR

Ülkemiz için fedakârlık yapılması lazım diyen Faruk Mamik, “Bu durum böyle devam ederse Türkiye’de konut alımı hayal olmaya başlayacak. Çok merak ediyorum çimentoculara, cam sanayiye ve onun gibi belli başlı kaleme kim dur diyecek çok merak ediyorum. İnşaat sektörünü çıkmaz bir hale getirmenin ülkeye faydası olmaz. Alt 250 sektörü çalışmaz hale getirirsiniz. Bu da bu ülkeye sevda değil ihanettir. Bizler ülkemize sahip çıkacaksak fedakârlık yapmamız lazım. Sizler elinizi taşın altına koyun bizler gövdemizi koymaya hazırız. Şu anda yıl sonuna çimento sektörü betonda 100 TL artış yapıyorlar. Diğer firmalar indirim yaparken bunlar biraz önce dediğim gibi çıkış yapıyorlar. Ticaret Bakanlığını ve şehrimizdeki Milletvekillerini göreve davet ediyorum. Bu fiyat artışı bizlerin canını yaktı daha fazla müsaade etmemelerini istiyoruz. Gidişat böyle devam ederse inşaat sektörü durma noktasına gelir. Bu sektörden geçimini sağlayan 6 milyon insan ise mağdur olur. Bunun hakkı ödenmez” diye konuştu.