Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşgal ile birlikte altın ve petrol fırladı! Borsalar ve kripto çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya dönük askeri harekatı bu sabah itibarıyla başlarken, küresel piyasalarda sert hareketler görülüyor. Altın ve petrol fiyatları fırlarken, kripto paralarda sert düşüşler yaşanıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya dönük askeri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın ayrılıkçı Donbass bölgesinde askeri operasyon başlatmasının ardından dünya borsaları geriledi. ABD tahvil getirileri düşerken, dolar, altın ve petrol fiyatları keskin şekilde yükseldi.

Rusya bu sabah itibarıyla Ukrayna’ya dönük askeri operasyona başlarken, küresel piyasalarda deprem yaşanıyor. Altın ve petrol sert yükselirken kripto paralarda sert düşüşler yaşandı.

ALTIN

Ons altın fiyatı 1905 dolar seviyelerinden 1949 dolara kadar fırladı. Gram altın fiyatı da 861 TL’yi gördü. Altın son 9 ayın zirvesine yakın.

PETROL

Petrol fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasının ardından keskin yükselerek yüzde 4’ün üzerinde yükseldi.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 4,5 artarak 102 dolara yükseldi.

ABD hafif ham petrolü yüzde 4,3 artarak 96,2 dolara yükseldi.

RUBLE SERT DÜŞTÜ

Putin’in Ukrayna’nın Donbass bölgesine askeri operasyon başlatmasının ardından ruble iki yılın dip seviyesi yakınlarında seyrediyor.

İşgalin başlamasıyla birlikte Rus rublesi ABD doları karşısında değer kaybetti ve dolar/ruble kuru 80’den 86’ya yükseldi.

KRİPTO VARLIKLAR

Harekat sonrası kripto varlıklardan kaçış yaşanırken Bitcoin son bir ayın en düşüğüne geriledi.

Dün 39 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin bugün 35 bin doların altını gördü. Ethereum da da yüzde 10’a yaklaşan düşüşle 2377 dolar seviyesi görüldü.

Saat 08.10 itibarıyla dolar/TL’de 13,80’de yatay seyir devam ediyor.

ASYA BORSALARI GERİLEDİ

Asya borsalarında da düşüşler yaşanıyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 3’ün zerinde geriledi.