Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşten çıkarma yasağı 17 Eylül’de sona eriyor!

Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteği ile birlikte işverenlerin işçileri işten çıkarması yasaklanmıştı. İşten çıkarma yasağı 17 Eylül itibariyle son bulacak.

Kısa çalışma ödeneği ve

Corona virüsü sebebiyle artacak işsizliğin önüne geçilmesi amacıyla işten çıkarma yasağı getirilmişti. İlk olarak 17 Nisan’da başlayan işten çıkarma yasağı, sonrasında aylık periyotlar eşliğinde uzatılmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre kısa çalışma ödeneği iki ay daha uzatılmış ancak işten çıkarma yasağı ile ilgili açıklama yapılmamıştı.

17 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteği ile birlikte işverenlerin işçileri işten çıkarması yasaklanmıştı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, işten çıkarma yasağını uzatma yetkisi bulunuyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı kanalından henüz yayınlanmış bir genelge yok. Aksi bir açıklama yapılmaması durumunda işten çıkarma yasağı 17 Eylül itibariyle son bulacak.

KISA ÇALIŞMA  ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3 Eylül’den itibaren işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinin hesaplara yatırılacağını söyledi. Ücretsiz izne çıkartılan çalışanlara ödenen nakdi ücret desteği ödemelerinin ise 8 Eylül’de yatacağı bildirildi.