Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU, CHP’yi yalanladı!

İSU Genel Müdürlüğü, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın sanayi kuruluşlarına verilen su fiyatları açıklaması üzerine bir cevap verdi…

İSU Genel Müdürlüğü, CHP

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın, Erzurum 0,80 kuruşa, Adana 1,80 kuruşa su kullanırken, Kocaeli 10 liraya kullanmaktadır” açıklamasına İSU Genel Müdürlüğü’nden cevap geldi. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yerel basında Kocaeli’de kapanan sanayi kuruluşları ile ilgili olarak saha araştırması yapıldığı ve rapor sunulduğu haberi yer almıştır. Haberde, sanayi kuruluşlarının kullandığı elektrik ve su fiyatlarının yüksekliğinden dolayı kapandığı iddia edilmiştir. Konu ile ilgili olarak bazı açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kocaeli’de sanayi tesislerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı arıtılmış su, yeraltı suyu ve geri kazanım suyundan karşılanmaktadır.

OSB’LER İÇİN KDV DAHİL 1,81 TL

İlimizde sanayi tesisleri için su satış fiyatı 12,72 TL’dir (su + atıksu + KDV dahil). Sanayi suyu kullanımının yüzde 8’inde bu fiyat uygulanmaktadır. Suyun niteliği, kullanım miktarı ve arıtma tesisleri durumuna bağlı olarak fiyat daha aşağıya inmektedir. Sanayi tesislerinin su kullanma fiyat ortalaması 5 TL seviyelerindedir. İlimizde, Sanayide kullanılan suyun 1/3’ü Geri Kazanım Suyundan karşılanmaktadır. Kurumumuz, OSB’ler için KDV dahil 1,81 TL’ye geri kazanım suyu vermektedir.

SANAYİ SUYUNDA İSE 7. SIRADA

Basında yer alan haberde bahse konu Adana’da sanayi suyu fiyatı 10,15 TL iken Erzurum’da ise 8,55 TL’dir. Haberde geçen 80 veya 180 kuruş ifadeleri hamsu (arıtılmamış yeraltı suyu) bedeli olup İdaremizce OSB’lerden yeraltı suyu kullanımına karşılık bedel alınmamaktadır. Öte yandan İdaremiz, ülkemizdeki 30 büyükşehir içerisinde mesken su fiyatları sıralamasında 25, sanayi suyunda ise 7. sıradadır.”