Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi, Vadi İzmit Evleri’ni üniversitelilere açacak!

Konaklama sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin başlattıkları Barınamayanlar Hareketi’ne destek veren Hürriyet, başlattıkları misafirhane çalışması tamamlanana kadar gençleri Vadi İzmit Evleri’nde ağırlayabileceğini, TÜGVA binasının geri alınmasıyla da kalıcı çözüm bulabileceklerini söyledi.

Konaklama sorunu yaşayan üniversite

Yurt kapasitesinin öğrenci sayısını karşılayamaması ve ev kiralarının yüksek olması nedeniyle konaklama sorunu yaşayan üniversite öğrencileri Barınamayanlar Hareketi adı altında eylemler başlattı. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Cumhuriyet Parkı’nda eylem yapan gençlerin sorunlarına ve eylemine duyarsız kalmadı. Hürriyet, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte gençleri ziyaret etti ve sorunlarını dinledi. İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü de üniversitelilere yemek ve çay ikramında bulundu.

VADİ İZMİT’TE AĞIRLAYABİLİRİZ

Üniversitelilerle bir süre sohbet eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet gençlerin sorunlarını çok iyi anladığını vurguladı, “Bir yapı kiralayıp öğrenci misafirhanesine döndürüp sizlere tahsis edebiliriz. Bunun için arkadaşlarımız çalışıyor. O çalışma tamamlanana kadar sizleri ücretsiz olarak Vadi İzmit Konutları’nda henüz satılmayan evlerimizin bir kısmında ağırlayabiliriz. Her zaman oraya geçebilirsiniz” diyerek yanlarında olduğunu ifade etti.

TÜGVA PROTOKOLÜNÜ MECLİSTE GETİRİYORUM

Barınma Hareketi’nden bir gencin geçmiş dönemde TÜGVA’ya tahsis edilen yurdun durumunu gündeme getirmesi üzerine ise Hürriyet şu sözleri kaydetti: “Şu anda orada yurt ücreti bin 500 lira. 800 lirasını devletten alıyorlar. 700 küsur lirasını da öğrenciden alıyorlar ki yemek ve diğer hizmetler dahil değil. Önümüzdeki meclis toplantısına; gerek şu an oradan hizmet alan gençlerimizin, gerekse kapasiteyi arttırarak dışarıda kalan öğrencilerimizin orada ücretsiz barınmasını sağlamak için teklif getiriyorum.

Fatma Kaplan Hurriyet ziyaretGERİ ALABİLİRSEK ÜCRETSİZ AÇACAĞIZ

Mecliste çoğunluğum olmadığı için AK Parti’li ve MHP’li üyelerin ne diyeceği önemli. Eğer bu protokolü iptal etme yetkisi verirlerse ve orayı tekrar uhdemize alırsak seve seve ücretsiz bir şekilde kapılarını bütün gençlere açacağız. Bunun için birkaç ay gerekiyor. Bu zaman içerisinde de hızlı çözüm üretmek adına da formüller geliştirdik.

3 AYRI ALTERNATİF GELİŞTİRDİK

Vadi İzmit Konutları’nın bir kısmını tahsis edebiliriz. O arada da başka bir bina kiralayıp yurda dönüştürerek, tefrişatını yapıp hizmete sunarız. Eğer yurdu tekrar uhdemize alırsak o zaman çok daha kalıcı bir barınma hakkını bütün öğrencilerimiz için ücretsiz şekilde sağlayabiliriz. Bu süreçte böyle 3 ayrı alternatif geliştirdik.

BU SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR

Biz kaynaklarımızı olabildiğince, sonuna kadar sizler için kullanmaya hazırız. Sonuna kadar haklısınız ve her zaman yanınızdayız. Ben gerekirse burada oturur sabaha kadar sizinle kalırım. Çünkü bu çok haklı bir talep. Bu konuyu siyaset üstü görüyoruz. Bir kişi bile kılınıza dokunmaya kalkarsa İzmit sınırlarının yöneticisi ve bir anne olarak beni karşılarında bulurlar.” Konuşmaların ardından İzmit Belediyesi Sanat Galerisi Hürriyet’in talimatıyla eylem yapan öğrencilerin ihtiyaçlarını giderebilmeleri için kullanımlarına açıldı.