Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde asgari ücret 3 bin 100 TL!

CHP Genel Merkezi’nin kararı doğrultusunda CHP’li belediyeler en düşük maaşı 3 bin 100 TL yapmaya başlamıştı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de belediyede en düşük maaşın 3 bin 100 TL olacağını açıkladı.

CHP Genel Merkezi’nin kararı

2021 yılı asgari ücretinin net 2 bin 825 lira olarak açıklanmasının ardından tepkiler ve beğeni mesajları birbirini izliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret için 3 bin 100 TL işaretinde bulunmuştu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de İzmit Belediyesi’nde 3 bin 100 TL’nin altında maaş verilmeyeceğini açıkladı.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET AÇIKLADI

Hürriyet, “Bugün asgari ücret açıklandı. Ne yazık ki; açıklanan oran vatandaşlarımızı mutlu etmedi. Uzun zamandır devam eden ekonomik kriz, pandemi koşullarıyla birlikte daha da derinleşti ve insanlarımızın alın gücü düştü. Geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, eğitim-gıda masrafları derken vatandaşımız ciddi bir dar boğazda. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda yeni toplu sözleşmemizle birlikte belediyemizde hiçbir emekçimizin aldığı maaş 3.100 TL’nin altında olmayacaktır.” İzmit Belediyesi’nde asgari ücret 3 bin 100 TL oldu.