Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit işçisinin gözü bu toplantıda!

İzmit Belediyesi’nde çalışan 1800 çalışanı ilgilendiren TİS görüşmelerinin 6. oturumu bugün gerçekleştirilecek. Taraflar daha önce zam tekliflerini sunmuştu. Bugün anlaşma sağlanabilir.

İzmit Belediyesi’nde çalışan 1800

İzmit Belediyesi’nde çalışan 1.800 işçiyi ilgilendiren Genel-İş Sendikası ve  BEKAŞ arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Taraflar bugün 6. kez bir araya gelecek. Hatırlanacağı üzere İzmit Belediyesi işçisine enflasyonun da altında bir teklif sunmuş, yüzde 50 maaş artışını masaya koymuştu.

BUGÜN ANLAŞMA OLABİLİR

Bir önceki toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, “Bugün yaptığımız görüşme sonrası yevmiye ve ona bağlı olan maddeler kaldı. Kıdemli işçiliği teşvik primi ilk kez bu sözleşmede girdi. Yıl sonuna kadar kıdeme teşvik primi kapsamında 5 yılını dolduranlara bin, 10 yılını dolduranlara bin 500, 15 yılını dolduranlara 2 bin, 20 yılını dolduranlara 2 bin 500, 25 yılını dolduranlara 3 bin TL verilecek. Yol parasın, giyim ve koruyucu eşya yardımı, hafta tatili ve ücretleri konusunda da anlaşmaya vardık” demişti. Bugünkü 6. görüşmede maaş pazarlığının yapılması ve anlaşmaya varılması bekleniyor.