Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarma Genel Komutanlığı 770 askeri personel alacak

Resmi Gazete ‘de yayımlanan alım ilanına göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik bünyesinde istihdam edilmek üzere 770 askeri personel alımı yapılacak.

Resmi Gazete 'de yayımlanan

Jandarma Genel Komutanlığı, askeri personel alımıyla ilgili bir duyuru yayımlamıştır. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, asker öğrenci alımı için ilan yayımlamıştır. Resmi Gazete’de 3 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan askeri personel alımı ilanına göre, Jandarma Genel Komutanlığı’nın muvazzaf astsubay ve muvazzaf subay ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 770 askeri öğrenci alımı gerçekleştirilecektir. Peki, askeri öğrenci alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek? Jandarma tarafından yayımlanan ilana göre, farklı alanlarda ve niteliklerde olmak üzere 570 astsubay ve 200 subay alımı gerçekleştirilecek. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu için 538 erkek ve 32 kadın öğrenci temin edilecek. Jandarma Güvenlik Bilimleri Fakültesi için ise 200 erkek öğrenci temin edilecek.

Başvuru için adaylarda aranan şartlar neler

Jandarma astsubay ve subay alımı için adaylardan genel olarak  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir  sağlık sorunu olmama, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilme, evli, hamile, çocuklu olmama veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamama, silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olmama gibi genel nitelikler aranacaktır.

Yaş şartı olacak mı

Başvuru yapacak adaylardan 21 yaşını doldurmamış olması aranacaktır. Nüfus müdürlüklerinde düzeltilen yaşlar dikkat alınmayacak olup, gerçek doğum tarihine göre hesaplama yapılacaktır. (1 Ocak 2002 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.)

Başvuru detayları

Adaylar Jandarma astsubay ve subay alımı alımı için başvurularını 25 Temmuz tarihine kadar belirtilen adres üzerinden online olarak yapabileceklerdir. Başvurular sadece elektronik ortamda yapılabilecektir. Başvuru tarihleri: 03-25 Temmuz 2023 Başvuru ekranı: https://vatandas.jandarma.gov.tr/index.htmlv