Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karamürsel’de insanlık dramı!

Corona virüsü nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan binlerce işçiden biri olan Muharrem Çıtanak Karamürsel’de iki çocuğuyla birlikte yaşam savaşı veriyor. Siyasi görüşü nedeniyle yardım alamadığını belirten Çıtanak’ın kira, elektrik ve su borcu bulunuyor. Ekmeği evde kendileri pişiriyor. Buzdolabı ise neredeyse boş…

Corona virüsü nedeniyle ücretsiz

UgYur ENCY min 255Karamürsel merkezde ikamet eden Muharrem Çıtanak bir tersanede taşeron işçi olarak çalışıyordu. Corona virüsü nedeniyle ücretsiz izne çıkarıldı. Biri engelli 2 çocuğu bulunan Çıtanak’ın şu anda hiçbir geliri yok. Evi kira olan Çıtanak iktidara muhalif düşünceleri nedeniyle hiçbir kurumun kendisine yardım etmediğini söyledi. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Çıtanak yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir önce tersanedeki işimden ücretsiz izne çıkarıldım. Zaten çok zor şartlarda çalışıyorduk.

indir

ŞU ANDA İŞSİZİM

18 yıldır Kocaeli’deyim ben. Yalova tersaneler bölgesindeki neredeyse bütün tersanelerde çalıştım. Evim de hep Karamürsel’deydi. 13 gün önce binlerce insanla birlikte son çalıştığım tersanede izne çıkarıldım. Şu anda işsizim. Bir daha ne zaman çalışacağım, çalışacak mıyım onu da bilmiyorum. Tedirginim. Fakat bu sadece çocuklarımla alakalı bir tedirginlik. Ben çocuklarıma bakma zorundayım. Tıpkı devletin de bize bakmak zorunda olduğu gibi…

indir 1

BUNALIMDAYIM

Dışarıda virüs var diyorlar. Ben virüsle ilgili hiçbir tedbir almıyorum. Zaten işim olmadığı için evden dışarıya çıkamıyorum. Virüsle ilgili bir tedirginliğim yok. Çalışacak işim dahi yok. Benim bütün tedirginliğim faturalarımı nasıl ödeyeceğim, çocuklarımın karnını nasıl doyuracağım… Suyum, elektriğim ve kiram var. Eminim benim durumumdaki insanlar da virüsle ilgili herhangi bir tedirginlik duymuyordur. Tek kaygıları iştir. Bu durum beni psikolojik olarak çökertti. Bunalımdayım resmen.

MUHARREM ÇITANAK’IN AÇIKLAMALARI VE YAŞADIĞI EV İÇİN VİDEOYA TIKLAYIN…

DIŞARI ÇIKAMIYORUM

Dışarı çıkamıyorum. Çıksam nereye gideceğim, ne yapacağım? Cebimde para yok. Normalde elektrik borcumda dolayı aboneliğim iptal edilmişti. Bu virüsün bize bir faydası oldu ve elektriklerimiz açıldı. Biz sadece virüs nedeniyle değil, 3 aydır sıkıntı çekiyoruz. Tersanede halen içeride alacak ödemelerimiz var. 2 aydır evimin sobasını yakamıyorum. Kış aylarını yorganın altında geçirdik, öyle atlattık. Komşudan un aldık o un ile ekmek yapıyor hanım, sabah akşam onu yiyoruz.”

indir 2

DÜKKANDAN BOZMA EV

Muharrem Çıtanak’ın evi eski bir dükkandan bozma. Yaklaşık 40 metrekare. Mutfak, oturma odası ve yatak odası olarak kullanılan 2 çekyatın bulunduğu alan ortak. Bir de küçük tuvaletleri var. Ev gibi görünmesi için vitrin camlarını strafor ile kaplamışlar. Ziyarete gittiğimde fırında ekmek pişmek üzereydi. 2 çocuk kapının önünde oynuyor, baba ve anne ise evde oturmuş kara kara düşünüyordu. “Ben sadaka istemiyorum” dedi Muharrem Çıtanak ancak yaşadıkları sıkıntı ortada. Devlet siyasi görüşüne göre insan ayırmamalı. Karamürsel’de yaşanan bu insanlık dramına bir an önce çözüm üretmeli.

Muharrem Çıtanak cep no: 0 538 983 73 49

indir 3