Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe Teleferiği için ihale yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Kartepe Teleferiği’nin ihalesi bugün yapıldı. İhaleyi 318 Milyon TL teklif veren Grand Yapı ve Pam İnşaat ortaklığı en uygun teklifi veren firma oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

Kocaeli’de kısa süre önce muhalefet partilerinin eleştirilerine takılan Kartepe Teleferiği’nin yapımı için bugün ihale gerçekleştirildi.  Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe’ye yapılmak istenen teleferik hattının ön yeterlilik ihalesinin ardından, ihalesi yapıldı.

İLK TEKLİFLER YÜKSEKTİ

İhalede ön yeterliliği geçen Grand Yapı ve Pam İnşaat ortaklığı 433 milyon lira, Leintner ve SPA ortaklığı 459 milyon 905 bin lira, Bartholet AG ve Kır Tur ortaklığı 399 milyon lira olarak ilk tekliflerini vermişlerdi.

GRAND YAPI VE PAM İNŞAAT EN UYGUN TEKLİFİ VERDİ

Projenin yaklaşık maliyeti 157 Milyon 953 bin 179 TL 99 kuruş olarak açıklandı. Öte yandan maliyetin artan kur fiyatlarından dolayı tekrar değerlendirileceği ifade edildi. İkinci tekliflerde Grand Yapı ve Pam İnşaat ortaklığı 318 milyon TL, Leintner ve SPA ortaklığı 349 milyon TL, Bartholet AG ve Kır Tur ortaklığı 328 milyon TL teklif etti. İhaleyi 318 Milyon TL teklif veren Grand Yapı ve Pam İnşaat ortaklığı en uygun teklifi verdi.