Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir’de sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş. çalışanı 5 bin 700 işçi için Hizmet İş Sendikası ile belediye arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre en düşük giydirilmiş işçi maaşı 4 bin 900 TL olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş. çalışanı 5 bin 700 işçi için Hizmet İş Sendikası ile belediye arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre en düşük işçi maaşı 4 bin 900 TL olacak. Günlük yevmiyesi 98 TL ile 125 TL arasında olan bir personelin yevmiyesi 157,4 TL’ye yükseldi. Buna göre 2 çocuklu personellerin en düşük net maaşı 4 bin 500 TL oldu. Yine 2 çocuklu personellerin sosyal yardımlı giydirilmiş aylık maaş ise 4 bin 900 TL’ye yükseldi. Belde AŞ’de yevmiyesi 144,94 TL olan işçilerin yevmiyesi 180,6 TL’ye yükseldi. Buna göre bu yevmiyeden maaş alan 2 çocuklu personelin net maaşı 4 bin 935 TL oldu. Giydirilmiş maaş ise 5 bin 385 TL’ye yükseldi.

7 AYLIK MAAŞ FARKLARI ÖDENECEK

Yevmiyeleri 156,38 TL olan işçilerin yevmiyeleri 194 TL oldu. Buna göre iki çocuklu personellerin net maaşı 5 bin 178 TL oldu. Sosyal yardımlı giydirilmiş maaşlar ise 5 bin 643 TL’ye yükseldi. Belde AŞ’de çalışan 5 bin 700 personelin Ramazan Bayramı brüt yardımı 500 TL olarak belirlendi. Kurban Bayramı yardımı ise brüt 1.000 TL’ye çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası bu sözleşme üzerinde anlaştı ve el sıkıştı. Ayrıca 7 aylık geriye dönük maaş farklarının ödenmesi konusunda da sıkıntı olmadığı bilgisi alındı.

ÜLKEMİZDE İMZALANAN EN İYİ SÖZLEŞME

Konuyla ilgili Hizmet İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sendikamız ile Yerelsen arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı. 04-02-2021 Perşembe günü saat 13:00 Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın ın da katılacağı törende imzalar atılarak yürürlüğe girecek. Uzun bir toplu sözleşme  görüşmeleri sonrası ülkemizde belediye şirketleri içinde bu dönem imzalanan en iyi toplu iş sözleşmesini için anlaşmaya vardık. Bu sözleşme ile en düşük ücreti olan yaklaşık 2500 arkadaşımız toplamda yüzde 60 oranında zam almış olacak . 1 Ocak itibariyle en düşük ücreti olan evli ve çoçuklu bir işçimiz giydirilmiş maaşı 4 bin 900 TL, yoğun olarak orta grupta  ücretleri bulunan işçi arkadaşlarımız 5 bin 385 TL, en yüksek grupta yoğun çalışan işçi arkadaşlarımız 5 bin 643TL ücret almış olacak.

“BÜYÜKAKIN’IN YANINDA VE DESTEKÇİYİZİ”

Onun için bu toplu iş sözleşmesi son dönemde belediye şirketleri içinde yapılmış en iyi sözleşme olmuştur.. Bu sözleşmenin bu rakamlara çıkmasını sağlayan, işçim mutlu olursa Kocaeli mutlu olur  düşüncesi ile işçisini mutlu eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza işçiler adına teşekkür ediyorum. Kocaeli işçisi ve Hizmet İş Sendikamız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’nın her zaman  yanında ve destekçisidir.”