Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli, coronaya karşı ekonomik tedbirler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan corona virüsüne karşı ekonomik tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle: “Bu anlayışla, önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde hayatı normale döndürmeye ilişkin plan hazırlıyoruz. Hangi alanda, hangi tarihte hangi adımların atılacağını gösteren programı yakında sizlerle paylaşacağız. Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelecek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflere olan kredi geri ödemelerini de faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz.

AR-GE MERKEZLERİNDE SÜRE UZATILDI

Ar-Ge merkezlerinin evden çalışma sürelerini de 27 Mayıs’a kadar uzatıyoruz. Bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda planı harekete geçireceğiz. Tüm bakanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Salgınla mücadele için aşama aşama hayata geçirdiğimiz planların olumsuz yönlerini engellemek için birçok paketi devreye soktuk.

22 MİLYAR LİRA KAYNAK AYRILDI

Verdiğimiz destekler 200 milyar lirayı buldu ve milletimizin yanında olduğunu gösterdik. 4 milyon vatandaşımıza 22 milyarlık bir kaynak ayırdık. 120 bin firmamız, 108 milyar liraya yakın finansman desteği aldı. İstihdamı korumak için, maaşların asgari ücrete olan kadarki bölümünü karşıladık. 1 milyon 361 çalışanımıza ödemelerini yaptık.

4 MİLYON 400 BİN HANEYE DESTEK

İşten çıkarmaları 3 ay süreyle kısıtlayarak istihdamı kontrol altına aldık. Ücretsiz izne çıkartılan veya sözleşmesi feshedilen çalışanlara 1177 lira gelir desteği sağlamaya başladık. Önce 2 milyon 100 bin haneye, ardından 2 milyon 300 bin haneye olmak üzere toplam 4 milyon 400 bin haneye nakit desteği verdik. Şimdi üçüncü bir destek paketini devreye aldık.

ZEKAT ÇAĞRISI YAPTI

Başvurular 4,5 milyonu buldu. Amacımız hiçbir vatandaşımızın salgınla mücadelede temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma meydan vermemektir. Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında toplanan paralar, bu destek programında kullanılmaktadır. Şimdiye kadar 1 milyar 850 milyon lira toplanmıştır. Ramazan’da zekatını verecek olan hayırseverlerimize çağrı yapmak istiyorum. Etrafındakilerden başlayarak ihtiyacı olanlara sahip çıkınız. Bu süreçte salgın sıkıntılarını paylaşmış olacağınıza inanıyorum.”