Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli ekmek zammı bugünden itibaren geçerli olacak!

Kocaeli’de ekmeğe zam geldi. Ekmek 3 TL oldu. Kocaeli Fırıncılar Odası, Kocaeli’de ekmeğin 3 TL’den satılmasına karar verdi. 250 gram ekmek 3 TL’den satılacak.

Kocaeli'de ekmeğe zam geldi.

Zamlanan ürünler kervanına Kocaeli ekmeği de katıldı. Kocaeli Fırıncılar Odası, Kocaeli’de 250 gram ekmeğin 3 TL‘den satılmasına karar verdi. Bugünden itibaren Kocaeli’de 250 gram ekmek 3 TL’den satılacak. Kocaeli’den önce diğer illerde de zamlar yapılmıştı. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, 2 ay önce son ekmek zammının yapıldığı dönemde un fiyatının 155 TL olduğunu, son 20 gün içerisinde de un fiyatının 300 TL’ye geldiğini söylemişti.

YILBAŞINA KADAR BİR ZAM DAHA

Maliyetlerin artığını, zammın kaçınılmaz olduğunu belirten Ali Sarı, “Bizi bu bile kurtarmıyor, yeni yıl öncesi bir zam daha yapılması planlanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

KAYBIMIZ BÜYÜK

Fırıncı esnafının çok zor durumda olduğunu söyleyen Ali Sarı şöyle konuştu: “2015’ten bu yana una yüzde 500, mayaya yüzde 500, asgari ücrete yüzde 300 zam geldi. Akaryakıta, doğalgaza, oduna gelen zamları saymıyorum bile. Bu 5 yıllık süre zarfındn en az zammı alan ise yüzde 100 ile ekmek oldu. Yeni yılda da bir zam daha yapmak durumundayız.”