Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Flaş haber – Ulaşım zammı komisyonda!

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında ulaşım zammı konusu da gündeme geldi. Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası’nın zam talebi komisyona taşındı.

Kocaeli Haber - Kocaeli

Sebahattin AydınKocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapılmasını talebini iletti. UKOME gündemine alınan zam talebi detayların görüşülmesi için komisyona sevk edildi. Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt toplantı sonrasında Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Kurt zam ile alakalı müracaat yaptıklarını söyledi.

PANDEMİ KÖTÜ YÖNDE ETKİLEDİ!

Otobüs ve minibüslerin mazot, lastik diğer parça ve aksam giderleri sebebiyle ciddi bir maliyet artışını uzun süredir taşıdıklarını belirten Mustafa Kurt, “1.5 yıllık pandemi sürecinde çok olumsuz etkilendik. Sokağa çıkma yasakları yaşandı. Evet devletten destek aldık ancak bu yeterli olmadı. Destek dönemseldi ama giderler dönemsel değil. giderler sürekli artmaya devam ediyor. Eskiden, pandemi öncesinde yüzde 75 kapasiteyle çalışıyorduk. Bu şu anda yüzde 40’a kadar düşmüş durumda. Bizim gelirimiz neredeyse yarı yarıya düşmüşken giderlerimiz 2-3 kat arttı. Bu sebeple ulaşıma zam gelmesini talep ediyoruz. Maliyet artışımız yüzde 25 ile 35 arasında. Zam talebimiz de bu doğrultuda olacaktır.”