Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – 14 Ekim dolar ne kadar oldu?

Kocaeli Haber – Son günlerde arka arkaya rekor kıran dolar kuru ekonomi piyasalarının gündeminden düşmüyor. 13 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete kararına göre Merkez Bankası’nda yaşanan görev değişikliklerinin ardından dolar kuru yeniden hareketlendi. Dolar ne kadar oldu? Dolar neden yükseliyor? 14 Ekim 2021 Dolar kaç TL?

Kocaeli Haber - Son

Kocaeli Haber – Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen ve Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Abdullah Yavaş’ın görevden alınmasının ardından hızla yükselen dolar kuru araştırılıyor. 14 Ekim güncel dolar kuru hakkında merak edilenler…

DOLAR NE KADAR OLDU?

14 Ekim 2021 güncel dolar kuru 9,15 TL olarak kaydedildi.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Haftaya 9.0450’yi aşarak başlayan dolar kuru rekor kırmıştı. Dolar yeni güne de dünkü rekora yakın bir şekilde 9.04 liradan başladı. Öğleden sonra ise 9.10lirayı aştı.

Yükselişin hızlanmasında ABD’de eylül ayı enflasyonunun beklentilerin hafif üzerinde gelmesi etkili oldu. Eylül’de tüketici fiyatları yüzde 5.3’lük beklentiye karşın yıllık yüzde 5.4 yükseldi.

Bu veri, Fed’in parasal sıkılaşmaya beklenenden daha erken başlayabileceği beklentisinin güçlenmesine yol açtı.

Gece saatlerinde ise Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen ve Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Abdullah Yavaş görevden alındı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.