Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Çenesuyu’na yüzde 23 zam!

Kocaeli Haber – Derince Belediyesi şirketi olan Çenesuyu A.Ş.’de suya zam yapıldı. Çenesuyu, suya ortalama yüzde 23 zam yaptı. Damacana ve açık dolum ücretlerine ise zam yapılmadı.

Kocaeli Haber - Derince

Kocaeli Haber – Derince Belediyesi şirketi olan Çenesuyu A.Ş. ürümlerine zam yaptı. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak Tek’in haberin göre; yaşanan döviz kuru ve hammadde girdilerindeki artışlar nedeniyle yüzde 23 zam yapan Çenesuyu’nda zamlı satışlar 15 Kasım Pazartesi günü itibariyle yürürlüğe kondu. Çenesuyu Kaşık Tesislerinde satılan 12’li yarım litre suyun fiyatı 6 lira 50 kuruştan 8 liraya yükseldi. Yüksek maliyetli olan alanlara sadece zam yapan Çenesuyu, damacana ve açık doluma zam yapmadı.

NEDENLERİNİ ANLATTILAR

Çenesuyu tarafından yapılan açıklamada, döviz kuru ve hammadde girdilerindeki artışlar dolayısıyla fiyatlarda güncelleme yapılmasına gidildiği belirtildi. Dünya çapında yaşanan hammadde krizi, üretim maliyetlerindeki artış, yukarı doğru dalgalı döviz hareketleri ve özellikle plastik şişe, kapak ve ambalaj alanında yüzde yüze varan maliyet artışları nedeniyle perakende satış noktası olan Kaşık Tesislerinde güncel fiyatlar ile satışların pazartesi itibariyle başladığı kamuoyuna duyuruldu.

YENİ FİYATLAR

Açıklamada, “Yüzde 100’den fazla gerçekleşen maliyet artışları neticesinde Kaşık Tesislerinde 0,5 litre pet ürünü için birim ürün başına 0,125 kuruş yani paket başına 1,5 lira ürün fiyat güncellemesi yapılarak satışa sunuldu. Yapılan fiyat güncellemesi ile 0,33 ve 0,5 litrelik 12’li koli 6,5 liradan 8 liraya, 1,5 litrelik 6’lı koli 6,5 liradan 8 liraya, 4 adet 5 litre su kolisi 13 liradan 15 liraya, 40 adet bardak kolisi ise 14 liradan 17 liraya satılmaya başlandı. Kaşık Tesisleri’ndeki açık pompa su satışı istasyonunda ise tüm maliyet artışlarına rağmen güncelleme yapılmadı ve fiyat artışına gidilmedi” ifadelerine yer verildi.