Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – “Ev almak orta ve dar gelirli vatandaş için hayal olur!”

Kocaeli Haber- Türkiye genelinde çimento artışlarının 3 katına çıkması müteahhitleri zor duruma düşürdü. Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Başkanı Oğuzhan Keleş, Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı değerlendirmelerde, ““Bu tabloda konut orta ve dar gelirli vatandaş için hayal olur!” dedi

Kocaeli Haber- Türkiye genelinde

Sebahattin AydınKocaeli Haber – Çimento fiyatlarındaki artışları protesto etmek amacıyla iş bırakacaklarının sinyalini ağustos ayı ortasında veren müteahhitler, ‘grev’ kararı aldı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, 2 Eylül’de Ankara’daki genel merkezlerinde Anadolu’daki birlik başkanlarının geniş katılımıyla düzenleyecekleri bir basın toplantısında, greve çıkacakları tarihi açıklayacaklarını anlattı.

“160 LİRADAN 500 LİRAYA ÇIKARDILAR”

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, süreçle ilgili yaptığı açıklamada, önemli detaylar paylaştı. Keleş, “Geçtiğimiz yıl tonu 160 lira olan çimento bugün 500 liralara dayandı. Ticaret Bakanımız da çimento üreticilerini çağırdı, fiyatlar konusunda bir değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi. O görüşmeden sonra çimentonun tonuna 150 liraya yakın zam geldi. Bu sürdürülebilir bir durum değildir.

“ÇİMENTO FİRMALARI TEKELLEŞMİŞ”

Yaptıkları açıklamada da indirime yanaşmıyorlar. Bu sektörde demir üreticileri de var. Sayın Bakan, üreticilerle görüştü, artış beklenirken indirim bile yapıldı. Hatta demir sektöründeki artışlar makul kabul edilebilir. Dünya genelinde bir hurda artışı oldu. Bugün 25 -30 çimento firmaları tekelleşmiş. Bu sene 1.7 milyar dolar satış yapmışlar. 1.1 milyarı dışarıya satmışlar. Her şey ortada. Hangi girdileri arttı ki böyle bir artışa gidiyorlar anlamak güç. Fırsatçılık ve tekelcilik var.” Dedi.

EV ALMAK HAYAL OLUR”

Diğer yandan sektördeki kalemlerin bu denli artmasının faturasının vatandaşa çıkacağını ifade eden Keleş, “Bu artışlar, vatandaşın cebinden çıkacak. Müteahhit bir anlamda kar edebilir farklı alanlara gider. Biz istiyoruz ki Türkiye’nin dinamiği bu sektör çökmesin. Kocaeli’de vatandaş konut alabilsin. Konut almak hayal olmasın. Bu tabloda konut orta ve dar gelirli vatandaş için hayal olur. Diğer yandan bu maliyetlerle özel sektör kentsel dönüşüme de yanaşmayacaktır. Rekabet kurulu fırsatçılara yol vermemelidir” ifadelerine yer verdi.

GREV KARARI 2 EYLÜL’DE

Keleş, “Biz konfederasyon olarak 2 Eylül’de toplanıyoruz. Perşembe günü, tüm birlik başkanları Ankara’da buluşacak. Bu perşembeye kadar bir girişim olmazsa, çimento üreticilerinin yapıcı bir girişimi olmazsa Perşembe günü karar alınacak. Karar o gün açıklanacak. Bizler de İMKON’un aldığı kararı uygulayacağız” dedi.