Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Kocaeli asgari ücretle geçinemiyor!

Kocaeli Haber – Artan giderler karşısında eriyen asgari ücreti Kocaelililere sorduk. İzmit kent merkezinde Bağımsız Kocaeli’ye konuşan vatandaşlar asgari ücretin geçinebilmek için yeterli olmadığını söyledi.

Kocaeli Haber - Artan

Kocaeli Haber – Türkiye’de net asgari ücret 2 bin 825 TL. Aralık ayında asgari ücret zam görüşmeleri başlayacak. İğneden ipliğe her şeyin yıl içerisinde zamlandığı ülkemizde asgari ücret zam beklentisi yüzde 25’in üzerinde. Artan giderler karşısında eriyen asgari ücreti Kocaelililere sorduk. İzmit kent merkezinde Bağımsız Kocaeli’ye konuşan vatandaşlar asgari ücretin geçinebilmek için yeterli olmadığını söyledi. Asgari ücretin insanca yaşanabilecek bir seviyeye çekilmesi gerektiğini vurgulayan Kocaelililer faturalardan ve yaklaşan kış aylarından dolayı dertli.

Melih Hurus
Melih Hurus – 24 – Şoför

GÖSTERMELİK ZAMLAR YETERLİ DEĞİL

Ben ve benim gibi asgari ücretle çalışanlar geçinemiyor. Bu devirde asgari ücret çok az. Bekar biri bile geçinemez. Önümüz kış. Faturalar 500-600 TL geliyor. Mutfak alışverişlerine yetmiyor. Ne kadar kısabilirsin? Ben limanda şoförüm. 24 yaşındayım ve bekarım ama yetmiyor. Asgari ücrete iyi bir zam yapılması lazım. Göstermelik yapılan 3 – 5 puanlık zamlar yeterli olmuyor.

Hamit Toktimur
Hamit Toktimur – 62 – İşletmeci

GELDİĞİ GİBİ GİDİYOR

Asgari ücret şu anda hiçbir şeye yetmiyor farkındayım. Türkiye’nin şu anda durumunu biliyorsunuz. Biz işletmeciler olarak dahi geçinemiyoruz. Geldiği gibi gidiyor. O para elektrik, doğal gaz, suya gitti zaten. Ben emekliyim. Ancak buna rağmen dükkanımda çalışmak zorundayım. Ben bu durumdayken sadece 2 bin 800 lira asgari ücretle ev geçindirmeye çalışanlar ne yapsın?

Erkan Haliloglu
Erkan Haliloğlu – 49 –Esnaf

GEÇİNENLERE SİHİRBAZ DİYORUM

Bu asgari ücretle geçiniyorum diyenlere sihirbaz diyorum. Yağ olmuş 100 TL elektriği, suyu, bu şekilde ayı getiremezsin. Bir de 2-3 çocuğun varsa zaten yandın.

Murat Akyalcin
Murat Akyalçın – 46 – Kaynakçı

ESKİDEN ALTIN TAKARDIK

Asgari ücretle geçinme şansı yok yetmiyor. Eskiden düğünlere katılırdık altın takardık şimdi para erzaklara yetmiyor.

Ismail Yasar
İsmail Yaşar – 43 – Garson

ÖNEMLİ OLAN ŞÜKRETMEK

Hayat şartları zor. Her şey pahalı. Ama zar zor da olsa bir yerlerden kıstığın zaman geçinilebilir. Önemli olan şükretmek. İnsanoğlu şükreder ve bir yerlerden kısarsa geçinebilir.

Fas Sayin
Fas Sayın – 58 – Taksici

ASGARİ ÜCRET ARTSA DA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEZ

Asgari ücret yetmiyor. Ev kirası var, elektrik, doğal gaz parası var. Asgari ücretli ve çocukları olup da ev geçindirmeleri çok zor. Erzak fiyatlarında bugün aldığın bir ürün yarınki fiyatı tutmuyor. Toptancıdan ürün aldığım zaman 10 lirayken 1 hafta sonra 15 lira oluyor. Dolar da arttı bu enflasyonun durumu çok kötü. Türkiye’yi biz mi yoksa dış güçler mi yönetiyor belli değil. Asgari ücret artsa da hiçbir şey değişmez. Pazartesi aldığım mazot 7 bin 830 TL iken Çarşamba aldığım mazot 7 bin 900 TL oluyor.

Omer Celik
Ömer Çelik – 38 – İşçi

ÇOCUKLARIN GÜNLÜK MASRAFI 15 TL

İnsanlar geçinemiyor asla yetmiyor, kiralar olmuş 1.000 TL. Gıda fiyatları bayağı pahalı. Benim 3 çocuğum var. Çocukların okulda günlük masrafı 15 TL. kantinde bir tost olmuş 6 TL. Her şey çok pahalı.