Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Kocaeli’de ulaşıma zam geliyor!

Kocaeli Haber – Kocaeli’de ulaşıma zam geliyor. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ulaşım zammı için büyükşehirin kapısına çaldı. Giderlerin yüzde 35’e kadar arttığını belirten Kurt, “Panndemi döneminde bile daha rahattık” dedi.

Kocaeli Haber – Kocaeli’de

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin danışma kurulu toplantılarına başlama kararı aldıklarını duyurdu. Yıldızlı kurulların 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.Kocaeli Haber – Kocaeli şehir içi ulaşımında son zam geçtiğimiz yıl kasım ayında uygulandı. Yüzde 16.7 zam yapılan şehir içi ulaşımında ücret 50 kuruş artmış oldu. 3.5 liralık yeni tarife ocak ayında uygulamaya girdi. Şehir içi ulaşımının en önemli figürü olan minibüs şoförleri corona virüsü pandemisi sonrasında yapılan zam ile nefes alacaktı ki giderler artmaya başladı. Şehir içi ulaşımındaki 50 kuruşluk zam kısa sürede eridi. Son dönemde ise minibüs esnafı bir yıl öncesinden çok daha kötü bir duruma geldi.

Mustafa Kurt 1
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt

PANDEMİ DÖNEMİNDE DAHA İYİYDİK

Sadece son bir haftada mazot fiyatları 83 kuruş arttı. Mazota 1 yıl içerisinde 1 TL’den fazla zam uygulandı. Gider kalemlerinin yüzde 35’e kadar arttığını ifade eden Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ulaşım ücretlerinin artırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelere başladığını söyledi. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Mustafa Kurt içinde bulundukları zor koşulları şu ifadelerle anlattı: “Biz şoför esnafları inanın pandemi döneminde daha iyiydik. Devletten destek alıyorduk en azından.

GİDERLER YÜZDE 35 ARTTI

Şu anda kontağı zararına çeviriyoruz. Sabah akşam bir yoğunluk var gibi duruyor. Ancak Kent Kart sisteminden biz verilere bakıyoruz. Önceden 650 bin yolcu taşıyorduk. Şu anda 400 bin bandına çıkamaz olduk. İş kapasitemiz yüzde 30 düştü. Giderlerimiz ise tam tersine arttı. Bir işçi için yemek ne ise araçlarımız için de mazot o. Mazot fiyatlarına gelen zamlar ortada. Bizim giderlerimiz sadece 1 yılda yüzde 25 ile yüzde 35 arasında arttı. Tabi bu oranlarda bir ulaşım ücreti zammı talep etmemiz mümkün değil.

ZAMLAR OCAKTAN ÖNCE UYGULANMALI

Bizim yüzde 35 gibi zam rakamlarına ulaşabilmemiz bir hayal. Ancak bu rakamların bilinmesi ve minibüs esnafının insanca yaşayabileceği ücretleri alabilmemiz lazım. Şu anda Türkiye genelinde en büyük sıkıntıyı çeken sektör biziz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimize başladık. Bir an önce ulaşım ücretlerine zam yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ocak ayında zamlar uygulamaya konmuştu. Bu yıl en azından bir iki ay erkene çekilmesini ve geçtiğimiz yılın üzerinde artış olmasını temenni ediyoruz. Yoksa yakında esnafımız çalışamaz hale gelecek. Her bir siftah bizim için zarar edeceğimiz bir gün anlamına geliyor. Kamu hizmeti yapıyoruz. Bu hizmeti sürdürebilmemiz için yaşayabilmemiz gerek.