Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Kocaeli’de ziynet takılarına zam geldi mi?

Kocaeli Haber – Dolar kurunun son günlerde tavan yapması ile altın, pırlanta ve ziynet eşyalarının fiyatı arttı. Pırlanta yüzük dahil pek çok ürün döviz kurlarındaki artıştan nasibini aldı.

Kocaeli Haber - Dolar

Kocaeli Haber – Geçtiğimiz günlerde dolar kurunun yükselmesiyle beraber ziynet eşyaları, altın ve pırlanta fiyatları artış gösterdi. Başka bir kesim ise pırlanta fiyatlarına dolar kurundan ayrı olarak zam yapıldığı düşüncesinde. İzmit’teki kuyumcular ise bu iddiaların doğru olmadığını belirtiyor.

OMER KIYMAZARSLAN scaled
Ömer Kıymazarslan

ZAM İDDİALARI ASILSIZ

Arslan Kuyumculuk’tan Ömer Kıymazarslan pırlanta fiyatlarına zam geldiği iddialarını şu şekilde cevapladı: “Pırlanta fiyatlarının artmasındaki tek sebep dolar kurunun yükselmesi. Bundan ayrı olarak pırlanta fiyatlarına zam geldiği iddiaları kesinlikle doğru değil. Aynen altın fiyatlarında olduğu gibi dolar kuru düşerse pırlanta fiyatları da düşer. Pırlanta fiyatları sadece dolar kurunun yükselmesinden dolayı arttı.”

HASAN EKINCI scaled
Hasan Ekinci

EN GÜVENLİ YATIRIM HANGİSİ

İlhan Kuyumculuk’tan Hasan Ekinci, pırlanta fiyatlarına zam geldiği iddialarının doğru olmadığını belirtirken, altın yatırımı hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Önümüzdeki aylarda altın fiyatının dolar endeksli olarak değil, kendi değerini artırarak yükseleceğini düşünüyorum. Bu değer artışı 3 ay sonra da olabilir, 6 ay sonra da olabilir. Ziynet eşyaları da geçen aya oranla yüzde 10 arttı. Benim şu anda yatırım yaptığım birkaç araç var fakat en büyük yatırımım altında. Bana göre en güvenli liman altın.”