Kocaeli Haber- Topraktan Tabağa Tarımsal Kooperatif kurucularından Şef ve Sosyal Girişimci Ebru Baybara Demir öncülüğünde farklı illerde uygulaması olan proje başta pazar yerleri olmak üzere, restoran ve marketlerde ortaya çıkan sebze ve meyve atıklarını yeniden tarıma kazandırıyor. Bu şekilde çiftçinin üretim kalitesi arttığı gibi, bedava organik gübre elde ediliyor. Diyarbakır’da başlayan uygulama sayesinde her gün 10 ton ürün giren pazar yelerinde 3 ton atık çıktığı ve bunun 1 tonuyla biyobozunur gübre yapıldığı belirtildi.
TÜM ÜRETİCİLERE DAVET
İlimizde yerli tarım üretiminin yaygınlaşması, yerel ürünlerin zenginleşmesi ve daha kaliteli hale gelmesi için Ata Tohum Projesi’ne öncülük eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Biyobozunur Atık Yönetim Projesi’ni de çok önemsediklerini kaydetti. Projenin tanıtım ve eğitim toplantısına tüm üreticiler davet edildi.