Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taksilerde zamlı tarife başladı – Kocaeli taksi ücreti ne kadar?

Kocaeli’de taksilere gele zam uygulanmaya başladı. Kocaeli taksi ücreti ne kadar? Taksimetre açılış 25 TL’ye, indi bindi 80 TL oldu.

Kocaeli’de taksilere gele zam

Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne yaptığı zam talebinin kabul edilmesinin ardından yeni zamlı tarife uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar sürekli aynı soruyu soruyor; Kocaeli taksi ücreti ne kadar? Zamlı tarifeye göre, kilometre ve açılış ücreti 18 lira 98 kuruş 25 TL oldu. Kısa mesafe ücretinin ise 66 TL’den 80 TL’ye yükseltildi. Hatırlanacağı üzere İstanbul’da taksi ücretlerine temmuz ayında zam gelmişti. Yüzde 57 oranında yapılan zam ile indi bindi ücreti 75 TL oldu. İstanbul’daki zam kararının ardından gözler Kocaeli’ye çevrilmişti.

Taksilerde zamli tarife basladi Kocaeli taksi ucreti ne kadarAĞUSTOS AYINDA ZAM GELMİŞTİ

Kocaeli Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Kemal Kaya Kocaeli’de ücretlere yüzde 70 zam taleplerini UKOME’ye iletmişti. Kocaeli genelinde hizmet veren ticari taksilere yapılacak zam oranı Ağustos ayı toplantısında gündeme geldi. UKOME toplantısında alınan karar ile taksi ücretlerine de zam geldi. Taksilerde tarife açılış fiyatı 11,50 TL’den 18,98 TL’ye, İndi-bindi ücreti ise 40 TL’den 66 TL’ye yükseldi.

AKARYAKITA HER GÜN ZAM GELİYOR

Ağustos zammı öncesinde Bağımsız Kocaeli’ye özel açıklamalarda bulunan Kemal Kaya şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli’de bugün UKOME toplantısı vardı. Zam oranlarını bir hafta sonraya ertelediler. Biz taksici esnafımız için ücretlere yüzde 70 zam istedik. Malum piyasa çok dengesiz. Akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor. Bu gece yarısından sonra yeniden 1 lira 55 kuruş zam geliyor. Yarın ne olacağı belli değil. 5 gün de 4 liradan fazla zam geldi akaryakıta.

Kocaeli taksi ucrretlerine zam geliyor

KOCAELİ TAKSİ ÜCRETİ NE KADAR?

Taksi esnafımız şu anda zararına çalışıyor. Bu zararın karşılanması gerek. Biz yüzde 70 zam talep ettik ancak UKOME ne kadar zam yapacak bilmiyoruz. Kocaeli taksi ücreti ne kadar? Haftaya perşembe, en geç cuma günü zam oranları belli olur.” Hatırlanacağı üzere Kocaeli’de taksi ücretlerine en son 2 Ağustos’ta zam gelmişti. Taksilerde tarife açılış fiyatı 11,50 TL’den 18,98 TL’ye, İndi-bindi ücreti ise 40 TL’den 66 TL’ye yükseltilmişti. Sadece 8 ay sonra yeni bir zam geldi ve kilometre ve açılış ücreti 18 lira 98 kuruş 25 TL oldu. Kısa mesafe ücretinin ise 66 TL’den 80 TL’ye yükseltildi.