Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de doğalgaza yüzde 12 indirim yapıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklanan yüzde 12’lik doğalgaz indiriminin 8 ili kapsadığını ve İstanbul dışında Ankara ve Kocaeli’nin de olduğunu söyledi

Enerji ve Tabi Kaynaklar

Habertürk’te yayınlanan bir programa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kocaeli dahil olmak üzere 1 Ocak’tan itibaren 8 ili kapsayan yüzde 12’lik indirim yapıldığını açıkladı.

KOCAELİ’DE İNDİRİM

Bakan Dönmez’in konuyla ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekilde: BOTAŞ Türkiye genelinde toptan gaz satışını taşıyan ve yapan ulusal bir şirketimiz. Şu anda toptan satış fiyatı var. 4 liradan 1 metreküpünü satıyor. Orada dağıtım payı, dağıtım yatırımları ve işletme giderlerini karşılayacak bedeldir. Dağıtım tarafında 5 yılda bir hesaplama yapılır. O bölgede yapılan, yapılacak yatırımlar, işletme giderleri ve satılan doğalgaz miktarına bağlı olarak birim bedel belirlenir. İGDAŞ büyük oranda yatırımlarını tamamlamış bir şirket. Geride olan ihtiyacı azaldı. Bu indirim sadece İstanbul’da mı oldu? Hayır, Ankara’da, İzmit’te de oldu. Tarifesi düzenlenen 8 ilden birisi İstanbul’du. İstanbul’daki dağıtım bedelenin nihai faturada yaklaşık yüzde 12 oldu. EPDK parametreleri dikkate alarak bir hesaplama yapıyor, dağıtım bedeli şu kadarlık bedel senin giderlerini yapmak için yeterli diyor. Dolayısıyla indirimi İGDAŞ yapmıyor. 81 il içinde aynı metodoloji geçerlidir. İGDAŞ’ın da diğer şirketlerden mevzuat açısından bir farklılığı yok.